Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kızı saldırıya uğrayan babadan isyan: Cumhurbaşkanım bu sizin eseriniz

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde 12 Temmuz’da dersaneden çıkan 17 yaşındaki A.A. adlı genç kız evine gitmek üzere yolda yürüdüğü sırada Pakistanlı A.M. (20) tarafından cinsel saldırıya uğradı. Kızın direnmesi üzerine başını taşla ezdi. A.A. halen yoğun bakımda tutulurken, A.M. cezaevine gönderildi. A.M.’nin ifadesine ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 18 Temmuz 2021 13:50

Kızı saldırıya uğrayan baba isyan etti: Cumhurbaşkanım, bu sizin eseriniz
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Afganistan uyruklu A.M.'nin (20) cinsel istismarda bulunmaya çalıştığı, direnince de başını taşla ezdiği 17 yaşındaki A.A.'nın babası Metin Aydın, "15 yıldır oy verdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanım, bu sizin eseriniz. Siz ve çocuklarınız çok güzel korunuyor. Mültecilerin esiri altında kaldık biz. Biz çocuğumuzu okula, bakkala gönderemiyoruz. Ama işte bir gün unuttuk, bize bedelini ağır ödettiler" dedi.

Gebze'nin Pelitli Mahallesi'nde, yaşanan olaya ilişkin vatandaşla bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi. Mahalleli, olayın gerçekleştiği alana kadar yürürken, baba Metin Aydın açıklamalarda bulundu.

Sessiz kalması için para teklif edildiği iddiası
Kendisine sessiz kalması için para teklif edildiğini söyleyen Metin Aydın, "Sen bana değil 3-5 milyon, 2-3 trilyonu şu masaya koysan ben namusumu satacak adam mıyım? Benim çocuğum 2 saat direnmiş, bu ne ahlaksızlık!" dedi.

Saldırgan ifadesinde cinsel saldırıyı kabul etti
Birkaç aydır Gebze'de olduğunu anlatan A.M., Pelitli Mahallesi'nde cami çevresindeki metruk binalarda kaldığını anlattı. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın saldırganın ifadesine ulaşırken saldırgan, o gün alkol aldığını ve A.A'yı gördüğünü söylerken, şöyle devam etti: “Alkolün etkisiyle bayan hoşuma gitti ve takip ettim. Tenha ve ağaçlık yere geldiğimizde arkadan yaklaşarak boğazını sıktım. Bayan aniden rahatsızlandı ve kendinden geçti. Yüz üstü yolun kenarına düşerek kafasını çarptı. Baş kısmından ve iki kolunun arasından girerek sürükleyip çalılık alana soktum. Burada pantolonunu ve iç çamaşırını çıkardım. Etraftan sesler gelince pantolonu giydirdim. Biraz uzaklaşıp geri geldim ve yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim.”

A.M., kızı ayıltmaya çalıştığını, sırtına alıp çalılık alandan yol kenarına taşıdığını ileri sürdü. Bu sırada kalabalık oluşunca birilerinin kızı tanıyıp ailesine haber verdiğini ve ambulans çağrıldığını anlatan A.M, “Kız arabaya konurken yardım ettim. Olaya kalkıştıysam da kaçabilecekken kaçmadım. Kıza cinsel eylemde bulunmadım.”

Ne olmuştu?

 Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan olan pazartesi günü 17 yaşındaki A.A. dershaneden evine dönerken meydana geldi. Afganistan uyruklu A.M, halk otobüsüne binen A.A.'yı takip etmeye başladı.

Evlerinin bulunduğu mahallede otobüsten inen A.A.’nın peşinden giden A.M., evine yaklaşık 200 metre kala genç kızı boğazından tutup ağaçlık alana çekerek cinsel istismarda bulunmaya çalıştı.

İstismar edemeyince taşla yaraladı
Genç kızın direnmesi üzerine A.M., eline aldığı taşla A.A.’nın başına defalarca vurarak ağır yaraladı. Aldığı darbeler sonucu bayılan A.A., daha sonra kendisini yaralayan A.M. tarafından yol kenarına taşındı.

A.M. daha sonra yakınlarda bulunan bir palet fabrikasındaki kişilerin yanına giderek yolda baygın bir kişiyi gördüğünü söyleyip yardım istedi. Olayı duyup gelen babası M.A. tarafından hastaneye götürülmek istenen A.A. çağırılan ambulansla Gebze’de bulunan özel bir hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden genç kızın durumunun ağır olduğu bildirildi. A.A.’nın hastanedeki tedavisinin altıncı gününde babası M.A.’nın endişeli bekleyişi devam ediyor.

 

 

Yorumlar