Anasayfa /  Foto Galeri

Kısmi kapanma! Hepsi bu akşam başlıyor... İşte bilmeniz gereken her şey

Kabine toplantısı sonrası Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak alınan yeni kararları duyurdu. Bu noktada, hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak değiştirilmesine karar verildi. Bunun yanı sıra seyahat, uzaktan eğitim, toplu taşıma ve kamuda çalışma saatleri gibi konularda yeni tedbirler duyuruldu. Peki, yasaklar ne zaman başlıyor? 2 haftalık kısmı kapanma ne zaman başlayacak? İşte yanıtı...

Kısmi kapanma! Hepsi bu akşam başlıyor... İşte bilmeniz gereken her şey - Sayfa 1

 Geride kalan 24 saatte 59 bin 187 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 273 kişi yaşamını yitirdi. 306 bin 563 Kovid-19 testi yapıldı, ağır hasta sayısı 2 bin 951 oldu, 52 bin 104 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 3 milyon 424 bin 733'e yükseldi. Haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 804,97, Ankara'da 419,06, İzmir'de 304,07 oldu.   

Kısmi kapanma! Hepsi bu akşam başlıyor... İşte bilmeniz gereken her şey - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri kamuoyuna açıkladı. Son dönemde özellikle büyük şehirlerde artan vaka ve vefat sayılarının kendilerini tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yönelttiğine işaret eden Erdoğan, "Her ne kadar sağlık sistemimizi zorlayacak bir durumla karşı karşıya değilsek de bu gidişata seyirci kalamazdık." dedi.

Kısmi kapanma! Hepsi bu akşam başlıyor... İşte bilmeniz gereken her şey - Sayfa 3

Erdoğan, bir önceki Kabine Toplantısı'nda, çoğu ramazan ayıyla başlayacak bir dizi tedbiri kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, bugünkü toplantıda süreci tüm boyutlarıyla yeniden değerlendirdiklerini belirtti.

Kısmi kapanma! Hepsi bu akşam başlıyor... İşte bilmeniz gereken her şey - Sayfa 4

Bu çerçevede ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirler biraz daha sıkılaştırılarak kısmi kapanma uygulamasına geçileceğini dile getiren Erdoğan, "Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir." ifadesini kullandı.