KIŞI RAHAT GEÇİRMEK İÇİN, ASTIMLILAR BOL BOL DENİZDE YÜZÜN

 Astımlılara sporcu astımı dışında spor yapmayı öneriyoruz.(Sporcu astımında da uygun tedavi vermek kaydıyla spor yapmayı öneriyoruz.)

 Spor solunum kaslarımızı güçlendiriyor.Akciğerin solunum kapasitesini arttırıyor.Ayrıca bağışıklık sistemini iyi yönde etkiliyor.

 Vurdulu ,kırdılı sporlar yerine daha bireysel yapılan sporları öneriyoruz,

 Yüzme bunların en ideali.Yüzmede havuzda değilde ; denizde yüzme solunum yollarımız için ideal.

 Havuz da yüzmede bazı problemler var.Havuzda havuz kimyasallarının havuz yüzeyinde bir karışlık mesafede biriktiğini biliyoruz.Bu bir karışlık alan havuzda yüzerken soluk aldığımız mesafedir.Havuz kimyasalları tıpta irritan olarak geçer.Astım krizini ayni sigarada olduğu gibi tetikleyen faktörlerdendir.Bu nedene bağlı kapalı havuzlarda astımlılara yüzme önermiyoruz.

 Havuzlarda yapılan araştırmalarda işeme sık bulunmuştur.İdrardaki üre ile dezenfektan olarak kullanılan klor birleşek solunum yolları ve akciğer için oldukça zararlı bir gaza dönüşmektedir.Bu da astımlılara oldukça zarar vermektedir.

 Havuzlarla iligili kuşkular git gide artmaktadır. Amerika’da CDC (Hastalık önleme ve kontrol merkezi) 2017 mayıs ayında 22-28 mayısı Sağlıklı ve emniyetli yüzme haftası  ve  bir parazite dikkat çekmek için  CRYPTOSPORİDİUMA yılı ilan etmiştir.Bu paraziti klor öldürmemektedir.Ayrıca Amerikada havuzların % 60 ında:

 “E.Coli

Salmonella

Camplobacter

Norovirüsler

Parazitler “.   bulunmuştur.

 Düzenli klorla temizlenmesine rağmen bu havuzlarda bulunan zararlı mikroplar düşündürücüdür.

 Açık havuzlarda esintiye bağlı olarak havuz yüzeyinde kimyasal irritan gazların birikmediğini biliyoruz.Bu nedenle açık havuzlarda yüzmenin astımlılar açısından bir sakınca yok.Diğer bulaşıcı hastalıkları dikkate almazsak.

 İdeali denizde yüzmek solunum kaslarımız ve akciğer kapasitemizi arttırırken,deniz yüzeyinde biriken deniz suyu buharı hafif tuzlu,hafif iyotlu ve son yıllarda bulunan bir özellik mikrop öldürücü maddeler içermesi astımlılar için doğal bir ilaç gibi kabul edebiliriz.

 Deniz yosunu üstünde bulunan BACİLLUS LİCHENİFORMİS sinüzitte neden olan mikropların hepsini öldürdüğünü biliyoruz.Newcastle Üniversitesi bu basilden yeni burun damlası geliştirmeye çalışıyor.

 Yaz nihayet geldi,astımlılar bol bol denizde yüzün gelecek kışı çok daha rahat geçireceksiniz..

 

Yorumlar