Anasayfa /  Ekonomi

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik ödeneği bugün hesaplarda!

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği'nin 4 Haziran'da hesaplara yatırılacağı duyurulmuştu. İşte 4 Haziran 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği için detaylar...

Abone ol
Abone ol 04 Haziran 2021 10:50

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği'nin 4 Haziran'da hesaplara yatırılacağı duyurulmuştu. İşte 4 Haziran 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneği için detaylar...

Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik ödeneği paraları bugün hesaplarda. Milyonlarca kişi bekliyordu, belli oldu. Banka hesaplarına en az 1420 lira yatırılıyor. Ödemeler başladı. Mayıs ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri banka hesaplarına aktarılıyor. Hemen kontrol edin. IBAN bilgisi bulunmayanlara ödemeler PTT'den yapılacak. İşsizlik ödeneği en düşük bin 420 lira en yüksek 2 bin 840 lira. Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara yapılan 1500 liralık nakdi destek ödemesi de 8 Haziran’da gerçekleştirilecek.

BAKAN DUYURMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 4 Haziran'da hesaplara yatırılacağını duyurmuştu ve ödemeler başladı. Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını vurguladı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR? KÇÖ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemez.

Kısa çalışma ödeneği, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak ödenir. Ödemeler ilgililerin IBAN hesaplarına aktarılmakta, IBAN bilgisi bulunmayan vatandaşların ödemeleri de PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İŞSİZLİK MAAŞI ALANLAR

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalanlar, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlar ve işten çıkışlarından önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar işsizlik maaşı için başvuruda bulunabilir.

 İşsizlik maaşının süresini ödenen primler belirliyor. Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Ücretsiz izne gönderilenlere yapılan 1500 liralık nakdi destek ödemesi de 8 Haziran’da hesaba yatacak.

 

 

 

Yorumlar