Anasayfa /  Ekonomi

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Sorusu her ay başında olduğu gibi ödenekten faydalanmakta olan binlerce vatandaşın merak konusu haline geliyor. Genellikle her ayın 5'i itibarıyla kişilerin hesap numaralarına yatırılan ödenekle ilgili geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, 5 Mayıs tarihi işaret etmişti. Bu kapsamda ödenekten yararlanan kişiler gözünü bu ayın ödeme tarihlerine çevirdi. Peki kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

Abone ol
Abone ol 03 Haziran 2021 15:17

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Vatandaşlara pandemi sürecinde maddi destek odaklı sağlanan ödeneklerden biri olan Kısa Çalışma Ödeneği Haziran ayı ödemeleri için gözler Bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrildi. Mart ayında sona ermesi planlanan ödenek bilindiği üzere alınan son kararla beraber yeniden uzatılmıştı. Bu noktada Haziran ayının gelmesiyle beraber "Kısa çalışma ödeneği KÇÖ yattı mı, ne zaman yatacak?" soruları yanıt aramaya başladı. Ödemeler her ayın 5'inden sonra yapılıyordu. Buna göre; Bu ay Kısa çalışma ödeneği yattı mı, ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar…

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Kısa çalışma ve işsizlik maaşı ödemelerinin bu ayki tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kısa çalışma ödenekleri için net tarih verdi. Mayıs ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin 4 Haziran'da hesaplara yatırılacağını duyurdu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTECEK?
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İş Yerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 31 Ocak 2021'e kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanun'un ek 2'nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 18 Şubat 2021 tarihli ve 3556 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan süreden sonra başlamak üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Yorumlar