Anasayfa /  Ekonomi

Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek ? Kısa çalışma ödeneği nedir ?

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm yurtta uygulanan önlemler çerçevesinde binlerce kişi iş yerlerini açamıyor. Bu sebeple maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar, İşkur aracılığı ile verilen kısa çalışma ödeneği hakkından faydalanmak istiyor. Peki kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek ? Kısa çalışma ödeneği nedir gibi soruların yanıtları haberimizde...

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2020 14:50

TRHaberler ÖZEL | Binlerce vatandaşın işkur üzerinden başvurduğu kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Kısa çalışma ödeneği hesaplama nasıl yapılır? Kısa çalışma ödeneği hesaplama ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tüm dünyayı etkileyen ve yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgını, ülkemizde de onlarca kişiyi mağdur etmiş durumda.

Salgın korkusuyla iş yerlerini açamayan vatandaşlar, kira, fatura, kredi borçları gibi ödeme yapacakları birçok konuda zorluk yaşıyor.

Bu zorlu süreçte vatandaşların yükünü hafifletebilmek için sigortalı çalışanlara kısa çalışma ödeneği adı altında destek veriliyor.

Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları neler?

Kısa çalışma ödeneği başvurusu ile ilgili sürecin nasıl işlediği merak konusu. Kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunabilmek için işverenlerin bazı evrakları, işkur internet sitesinde bulunan elektronik posta adresine göndermeleri gerekiyor.

İŞKUR E POSTA ADRESLERİ VE TALEP FORMLARI İÇİN TIKLAYIN

İşkur kısa çalışma ödeneği için hangi belgeler gerekli?

İşverenlerin kısa çalışma ödeneği alabilmeleri için işkur e-posta hesaplarına bazı belgeler göndermesi gerekiyor.

Bu belgeler:

  • Kısa çalışma talep formu

  • Kısa çalışma uygulanacak işçi listesi

  • Çalışma süresinin azaltıldığını veya faaliyetin kısmen/tamamen durdurulduğunu ortaya koyan belgeler (örneğin: ücret bordroları, puantaj kayıtları, üretimin, hizmetin ve/veya ihracatın azaldığına, siparişlerin ve/veya sözleşmelerin iptal edildiğine dair vb. belgeler)

  • Resmi makamlar tarafından faaliyeti durdurulan işyerleri kapsamında olduğuna dair diğer belgeler

Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek?

Kısa çalışma ödeneğinin ne zaman verileceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken Mayıs ayının ilk haftasında kısa çalışma ödeneğinin işverenlere ödenmesi bekleniyor.

Kaynak: TRHaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar