Anasayfa /  Foto Galeri

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? İşte tarih bilgisi

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili son gelişmeler binlerce kişinin gündeminde bulunuyor. Kısa çalışma ödeneği ödemeleri her ayın başında ödenmeye devam ederken öte yandan son dönemde bu ücretin verilmeye devam edip etmeyeceği merak ediliyordu.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? İşte tarih bilgisi - Sayfa 1

Kısa çalışma ödeneği, koronavirüs vakasının görülmesiyle beraber 2020 Mart ayında uygulanmaya başlamış dönem dönem uzatılmıştı. Ancak vakaların azalması ve aşılamanın ilerlemesiyle artık bu uygulamanın uzatılmaması bekleniyor.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? İşte tarih bilgisi - Sayfa 2

30 Haziran 2021 tarihinde sona ermesi beklenen kısa çalışma ödeneği sonrası çalışanları nasıl bir süreç bekliyor? Fesih yasağının kalkmasıyla işsizlik sigortasında esnetme gündeme gelebilir. Milliyet gazetesinden Cem Kılıç bu süreci değerlendirdi yapılması gerekenleri yazdı.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? İşte tarih bilgisi - Sayfa 3

İSG Eğitimi

İnsan kaynakları birimlerinin kısa çalışmadan dönen işçiler için ilk yapması gereken planlama, bu kişilerin işe adaptasyonunun sağlanması. Bu konuda atılacak ilk adım da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi. Salgın ne yazık ki salgın öncesi dinamiklerden çok farklı şekilde yaşandığı için, pek çok kişinin salgın öncesi yaşam biçimine dönmesi kolay olmayacak.

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? İşte tarih bilgisi - Sayfa 4

Çok uzun süre evden ve kısa çalışan bir kişi işyerindeki kurallara yeniden adapte olmak noktasında zorlanabilir. Bu yüzden ilk önce iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yenilenmesi gerekiyor. Diğer yandan bu husus isteğe bağlı bir durum da değil, bir zorunluluk.