KISA BİR MÜSAADE RİCA EDİYORUM

 Değerli Okurlarım,

Biliyorsunuz ki sizler için TRhaberler adına büyük bir zevkle spor, spor psikolojisi ve psikoloji üzerine yazılar yazmaktayım ve yazmaya da devam etmeyi planlıyorum. Ancak bir süredir Doktora eğitimim bu salgın sebebiyle etkilendi ve o muhteşem öğrenci finallerim yaklaştı. Çok sıcakladım anlayacağınız ... Bu aralar birşeyler oldu ama ben de anlamıyorum ne oldu… Beni afakanlar basıyor sınavlar yaklaştıkça….

Kısa bir süreliğine yazılarıma ara vermem gerekiyor. Bu bir istek değil kesinlikle ihtiyaç.

Bu sebeple ilk olarak kısa bir “müsaade” rica ediyorum…

Merak ettikleriniz, dilek, istek ve şikayetlerinizi bana ucarilbey@gmail.com e-posta adresime gönderebilirsiniz. Maillerimi günlük takip ederim.

Tabi ki sizler için düşünmeye devam ediyorum…

İranda dalgalanan ikinci yükseliş istatistiğini  anlamak için Google üzerinden “iran korona vaka sayısı” şeklinde yazıp Google tarafından oluşturulan istatistiği incelerseniz iki tane yan yana  yüksek dağ görüntüsü veren istatistiksel verileri görebilirsiniz. Grafikte sol taraftaki ilk dağ geçen vaka dalgalanması sonrasından gelen daha pik yapan zorlayarak gelen ikinci dalga.

Bu dalgayı aşamalı bir cephe savaşı olarak düşünün. Karşınızdaki düşmanın üzerine askerlerini salıyorsunuz ardından düşmanın kaynaklarını tüketiyorsunuz ve manevi olarak da yoruyorsunuz. Eğer 2. Kere hatta 3. Kere asker gönderdiğinizde karşınızdaki düşman ciddi bir direnç ve istikrar gösteremez ise mağlup olan taraf oluyor. İşte tam da bu noktada düşman biz yani “insanlar”.

İrandaki dalgalanma beni aşırı derinden etkiledi. Sebep “Normalleştirmelerin jet hızı”

Neden mi?

Bizden önce çabucak aynı “bizim” gibi yeni “normalleşme planı” uyguladılar. Sonra ne olduğunu zaten yukarıda tarif ettiğim gibi yaparak hem yazım hem de istatistik ile beraber incelerseniz SONUÇ gayet ORTADA.

Yani diyorum ki o virüs artık ORTADA

Sporu Unutmayalım; Futbol Ligleri Başlamak üzere,

Futbolculardan görüş alınmadı,

Federasyonlar kararını verdi,

Kurumlar kararını verdi,

Paraya hükmeden “İNSAN” paraya ihtiyacı olan “insana”  HÜKMETTİ.

Paraya hükmeden “İNSAN”  para kazanmak istedi acilen kalkınmak istedi, paraya ihtiyacı olan “İnsan” adına karar verdi

“PARA”  insana hükmetti, “PARA” insan adına karar verdi. “PARA” halk sağlığı ilkelerini “YERLE BİR” etti. 

Sağlıcakla kalın, EVDE KALIN!

Yorumlar