Anasayfa /  Foto Galeri

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) açılış seramonisinden muhteşem kareler...

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) açılış seramonisinden muhteşem kareler... - Sayfa 1

Güney Kore'nin PyeongChang kentinin ev sahipliğini yaptığı, PyeongChang, Gangneung ve Jeongseon kentlerinde gerçekleştirilecek ve 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan 23. Kış Olimpiyat Oyunları, PyeongChang Olimpiyat Stadyum'unda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) açılış seramonisinden muhteşem kareler... - Sayfa 2

1988 yılında Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Güney Kore, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan iki adaylığın ardından Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih kentlerini geride bırakarak tarihinde ilk kez kış oyunlarını düzenleme hakkını elde etti.

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) açılış seramonisinden muhteşem kareler... - Sayfa 3

Oyunların yapılacağı PyeongChang, Güney Kore'nin başkenti Seul'e 130, Güney Kore ile Kuzey Kore arasında askerden arındırılmış bölgeye ise 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) açılış seramonisinden muhteşem kareler... - Sayfa 4

15 disiplinde 102 madalya mücadelesinin yapılacağı oyunlarda, 3 bin 894 sporcu ve yetkili olimpiyat köyünde konaklayacak Olimpik ve paralimpik oyunlarda toplam 22 bin 400 gönüllü görev yapacak. Dünya genelinde 91 bin kişinin gönüllü olmak için başvurduğu, kabul edilenlerin yüzde 14'ünün okyanus aşırı ülkelerden geldiği bildirildi.