Anasayfa /  Ekonomi

Kırmızı ete dev zam geliyor! 1 kilo kıymanın fiyatı dudak uçuklatacak!

Ramazan ayında vatandaşların uygun fiyatlı et yemesine imkan sağlamak için herhangi bir zam gelmezken, bayram sonu kırmızı ete okkalı bir zam geliyor. Buna göre kıyma 150 liradan, pirzola ise 200 liradan satışa sunulacak.

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2022 16:12

Ramazan ayından önce zam üstüne zam gelen kırmızı et fiyatlarına bir zam daha geliyor. Et fiyatları bir ayda 40 TL birden arttı. Dana kıymanın kilosu 150 TL'ye, kuşbaşı 160 TL'ye çıktı.

Milli Gazete'de yer alan göre, Ramazan ayı öncesi zam üstüne zam gelen kırmızı ete hafta başında bir zam daha geldi. Gelen son zam ilebirlikte kırmızı et fiyatlarında Mart ve Mayıs ayı arasındaki fark 40 TL'ye yükseldi. Dana kıymanın kilosu 150 TL'ye çıkarken, tavuk eti 70 TL'ye kadar ulaştı.

Pirzola 200 TL

Et fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle kasaplar da zor günler geçiriyor. Kurban bayramına az bir süre kala yeni bir artışın daha kaçınılmaz olduğunu dile getiren kasaplar, son gelen zammı duyurdu. Dana kıymanın kilosu 150 liraya, Bonfilenin kilosu 210 liraya, kuşbaşı 160 TL'ye, antrikot ve kuzu pirzolanın kilosu da 200 liraya yükseldi.

Kırmızı ette fiyat artışı dana etinin yanı sıra kuzu etinde de göze çarptı.  Beyaz ette de artış gözlemleniyor. Tavuk etinde fileto 70 TL ile en yüksek fiyatı olan beyaz et konumunda.

Etiketler Et fiyatları
Yorumlar