Anasayfa /  Foto Galeri

Kira ve özel yurt fiyatlarında şok artış! İşte İl il kira fiyatları

Üniversite öğrencileri önümüzdeki günlerde ev ya da yurt arayışına başlayacak. Ancak son rakamlar çok iç açıcı değil. Birçok ilde hem kira hem de özel yurt fiyatları arttı. İşte ayrıntılar...

Kira ve özel yurt fiyatlarında şok artış! İşte İl il kira fiyatları - Sayfa 1

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle geçen bir yılın ardından, üniversitelerin 13 Eylül’de açılacağı açıkladı. Hem pandemi nedeniyle evlerini boşaltanlar hem de bu yıl sınava girenler önümüzdeki günlerde ev arayışına başlayacak. 

Kira ve özel yurt fiyatlarında şok artış! İşte İl il kira fiyatları - Sayfa 2

Ancak kiralık ev piyasasında tablo vahim. Yeni inşaatların azalması ve pandemide kimi illerin yoğun talep görmesi nedeniyle kiralık konutta arz azaldı, fiyatlar uçtu. Görünen o ki, sınav stresini geride bırakanlar için şimdi ev bulma sınavı başlayacak.

Kira ve özel yurt fiyatlarında şok artış! İşte İl il kira fiyatları - Sayfa 3

FİYATLARDA CİDDİ ARTIŞ

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberinde yer alan TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre pandemi süreciyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmiş olması nedeniyle, kiralamalara olan talep düşmüştü. 

Kira ve özel yurt fiyatlarında şok artış! İşte İl il kira fiyatları - Sayfa 4

Kiralar 2020 yılında, 2019 yılındakiyle neredeyse benzer şekilde devam ederken bu yıl ise ciddi artışlar gözlemlendi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, pandeminin ve deprem tecrübelerimizin artması ile birlikte kişilerin konut tercihlerinin değiştiğini, bununla birlikte özellikle bazı konum ve özellikteki konutların kira değerlerinin arttığını söyledi.