Anasayfa /  Foto Galeri

Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler

3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç devam ediyor. Yeni düzenleme ile milyonlarca memur ve memur emeklisinin, emekli ikramiyeleri ve emekli aylıkları değişecek, meslek grupları genişletilecek. Burada hizmet yılı ve unvanlara göre maaşlarda 1.300 lirayı geçen artışlar ortaya çıkarken ikramiyelerdeki artış 50 bin lirayı geçecek. Peki 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Kimler ek gösterge artışı alacak, maaşlar kaç lira artacak? İşte haberin tüm ayrıntıları...

Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler - Sayfa 1

Asgari ücret 2022, emekli ve memur zammı meselesinin ardından 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandı. 3600 ek gösterge düzenlemesi için ikinci toplantı yapılırken, taslak metinler masaya yatırıldı. 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Kimler ek gösterge artışı alacak, maaşlar kaç lira artacak hepsi netleşiyor.

Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler - Sayfa 2

3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandı. Milyonların takip ettiği ikinci toplantı yapıldı. Şimdi gözler Mayıs ayındaki üçüncü toplantıda. Faruk Erdem, Sabah'taki yazısında 3600 ek göstergeye ilişkin önemli detaylar aktardı:

Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler - Sayfa 3

Sendikalar 3600 ek gösterge ve ek gösterge çalışmalarının tüm memurları kapsamasını da bir kez daha gündeme getirdiler. Toplantıya hem çalışma Bakanlığı, hem Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler - Sayfa 4

Toplantıda alternatif taslaklar üzerinde müzakereler yapılırken ek göstergeden yararlanacak memur kapsamının geniş tutulması , ek göstergesi olmayan unvanların da kapsama alınması benimsendi.