Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Yıldız Tilbe kimdir?

16 Temmuz 1966 yılında İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelen Yıldız Tilbe'nin annesi zaza kökenli babası ise Kürt asıllıdır. Aile içinde Yıldız Tilbe'ye 'Yadigar' takma adıyla hitap edildiği bilinmektedir. İşte tüm ayrıntılarıyla Yıldız Tilbe biyografisi..

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2017 22:56

"O ses Türkiye" isimli programın jürisinde yer almasının ardından kendini "ırkçılık" tartışmalarının içinde bulan Yıldız Tilbe gerçekte kimdir? Yıldız Tilbe "ırkçı"olabilir mi? Yıldız Tilbe'nin herkesten sakladığı kızı, şarkıları, sanat yaşamı albümleri ve  Sezen dahil olmak üzere yaşamına dair tüm öğrenmek istediklerinizi derledik..

AİLE İÇİNDE "YADİGAR"

16 Temmuz 1966 yılında İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya gelen Yıldız Tilbe'nin annesi zaza kökenli babası ise Kürt asıllıdır. Aile içinde Yıldız Tilbe'ye 'Yadigar' takma adıyla hitap edildiği bilinmektedir.

Ortaokul ikinci sınıftayken çalışmak zorunda kaldığı için okulu bıraktı.

Dikiş atölyelerinde iplik temizledi, tezgahtarlık yaptı, çocuk baktı…Gece olup herkes uyuduğunda odasında alçak sesle şarkılar söyledi. 18 yaşına iki hafta kala, 15 gün önce tanıştığı ve ne iş yaptığını bile bilmediği bir gence kaçarak evlendi.1 ay sonra eşini askere yolcu eden Tilbe, hamilelik dönemini tek başına geçirdi.

Sezen Aksu’ya olan hayranlığı sebebiyle kızının adını Sezen koydu. Sezen’in dünyaya geldiği bu evlilik 6 yıl sürdü.

Yıldız Tilbe 1984 yılında henüz 16 yaşındayken, daha 15 gün önce tanıştığı ve ne iş yaptığını bilmediği Güngör Karahan ile kaçarak evlenmişti.

Güngör Karahan, 1 ay sonra askere gitti. Eşi dönünceye kadar kızı Sezen Burçin dünyaya geldi. Tilbe’nin bu evliliği 6 yıl sürdü ve 1990 yılında eşinden boşandı.

Tilbe, Kızı Sezen Burçin Kayhan’ı elinden geldiğince kameralardan uzak bir hayatta yaşatmaya özen gösterdi.

İlk olarak Serdar Özden ile evlenen Sezen Burçin’in bu evliliği uzun sürmedi. Özden’den boşanan Sezen Burçin, ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten iki çocuğu oldu.

SEZEN AKSUY'LA TANIŞMASI 

1990 yılında İzmir'deki Pırlanta Pavyon’un önünden geçerken içeri girdi ve çalışmak istediğini söyledi.Patronun karşısında söylediği bir şarkıdan hemen sonra işe alındı.

1991 yılında Sezen Aksu o pavyona gidip Yıldız Tilbe'yi dinledi...

Sezen Aksu’nun tuvalete gittiği sırada arkasından koşup “Ben sizi çok seviyorum, hatta kızımın adını bile Sezen koydum” diyerek sohbete girdi.

Sahnedeki performansına bayılan Aksu giderken Tilbe’ye telefon numarasını bıraktı ve onu aramasını istedi.

Aksu’nun “İstanbul’a gel!” telefonundan sonra eşyalarını topladığı gibi İstanbullu oldu Yıldız Tilbe.

Uzun süre Aksu’nun evinde kaldı ve orada Sezen Aksu'nun sevgilisi Uzay Heparı ile tanıştı.

1992 yılının baharında, Sezen Aksu'nun dünyasını başına yıkan o olay yaşanır. Evinin ve gönlünün kapılarını açtığı, şöhret basamakların onar onar atlattığı vokalisti Yıldız Tilbe ile biricik aşkı Uzay Heparı'yı sevişirken basar (Yıldız Tilbe, yakalanmadıklarını, olayı Sezen Aksu'ya kendisinin anlattığını iddia eder). Yıldız Tilbe'yi evinden kovar ve vokalistliğinden de çıkarır.

Yıldız Tilbe, Sezen Aksu ve Uzay Heparı arasında geçen bu olay sanat camiasında fısır fısır konuşulsa da çok fazla yayılmaz ve bilinmez.

Ta ki Yıldız Tilbe'nin 2011 yılında katıldığı 'Alt Üst Muhabbetler' programında "Bir gece sarhoştum ve Uzay Heparı ile birlikte oldum. Sezen de beni evden kovdu" şeklindeki itirafına kadar.

YILDIZ TİLBE'NİN UZAY HEPARI İTİRAFI

"VE DELİKANLIM" (DİNLE)





1994 yılında çıkardığı, sözü ve bestesi kendisine ait olan 'Delikanlım' şarkısıyla ortalığı kasıp kavurdu.

Nota bilmeden ve eğitim görmeden şarkıcı olduğunda herkes ona, nasıl yaptığını sordu ve şu cevabı aldı:



“Nasıl yaptığımı bilmiyorum, bilsem anlatırım. İçime öyle doğuyor.”

Her ne kadar Sezen Aksu ile yolları ayrılmış gibi görünse de..

Yıldız Tilbe, ‘‘Ben Sezen'e olan sevgimden çok eminim. Dünyada onu katıksız seven bir elin üç parmağı varsa, ben onlardan biriyim’’ diyor.​

Sezen Aksu ise, ‘‘Onun bendeki kredisi sonsuzdur’’ diye açıklıyor sevgisini. 

UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖRDÜ

1996 yılında evine yapılan baskında uyuşturucu bulunan Yıldız Tilbe üç günlük gözaltı süresinin ardından serbest bırakıldı ve  esrardan kurtulmak için Balıklı Rum Hastanesinde bir süre tedavi gördü. Daha sonra İbrahim Tatlıses'in konuğu olarak çıktığı bir programda bıraktığını açıkladı.




Yorumlar