Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Ünlü iş adamı Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti! Abdullah Tivnikli kimdir?

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2018 12:03

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, Türk Telekom'un yönetim kurulu  ve icra komitesi üyesiydi. Türk Telekom'un internet sitesinde yer alan bilgilere göre Abdullah Tivnikli, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede işletme yüksek lisans programını tamamladı. Kamu otoritesinin daveti üzerine Türkiye'de katılım bankacılığı modelinin yasal altyapısının hazırlanmasında görev üstlendi. Ardından aktif bir biçimde Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde yer aldı. 



1989'dan beri Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev alan Tivnikli, son olarak Eksim Grubu'nda Murahhas Aza'lık, Türk Telekom'da da Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi üyeliği görevlerini yapıyordu. Abdullah Tivnikli ayrıca Türk Telekom'un grup şirketleri olan TTNET ve Avea'nın yönetim kurullarında Yönetim Kurulu üyesi; Argela, AssisTT, İnnova ve Sebit'in yönetim kurullarında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

1959 yılında Erzurum'da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İşletme Master Programı'nı tamamladı. İngiltere'de eğitim için bulunduğu süreçte katılım bankacılığı modelinin dünyada nasıl uygulandığı konusunda akademik çalışmalarda bulundu. 1983 yılından itibaren Türkiye'de katılım bankacılığı modelinin hukuki altyapısının hazırlanmasında yer aldı.

Bu sürecin sonunda, bu modeli Türkiye ‘de ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde aktif bir şekilde yer aldı. 1988 yılından itibaren Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren Abdullah

Tivnikli, 2001 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı. 2005 yılından itibaren de İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosu unvanını taşımaktaydı. Abdullah Tivnikli, katılım bankacılığı alanındaki görevlerinin yanı sıra, aile şirketi olan Eksim Grubu'nun da yönetimindeydi.

Eksim Grubu, tahıl ürünleri ticareti, enerji, gıda, madencilik sektörlerinde faaliyet gösteriyordu.


Yorumlar