Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Polis Müdürü Eşinden Şiddet Gören Benan Kepsutlu Kimdir?

Polis müdürü eşinden şiddet gördüğü ve bu nedenle bebek düşürdüğü iddia edilen spiker Benan Kepsutlu kimdir? Şiddete maruz kalan Benan Kepsutlu kimdir?

Abone ol
Abone ol 16 Ağustos 2018 11:23

Polis müdürü eşinden şiddet gördüğü ve bu nedenle bebek düşürdüğü iddia edilen spiker Benan Kepsutlu kimdir? Şiddete maruz kalan Benan Kepsutlu kimdir?





Geçtiğimiz yıl evlendiği İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'den boşanmak için dava açan Benan Kepsutlu'nun avukatının açtığı dava dilekçesinde, "Müvekkilim, evlendiği günden beri eşinden psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddet görmektedir. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle çoğu zaman programlara çıkamamış, öğretim görevlisi olduğu kurumda da derslere girememiştir. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan, kolu kırılan müvekkilin koluna hastanede platin takılmıştır. Müvekkilin gördüğü şiddet nedeniyle bebeği karnında ölmüştür. Bebek 4 aylık olması nedeniyle ancak kürtaj yoluyla alınmıştır. Hasta yatağında darp edilen Benan Kepsutlu'nun saçlarından tutan davalı koca, kolundaki serum girişini çıkartmaya çalışmıştır. Davalı, koruma kararı çıktıktan sonra müvekkili tehdit etmeye, mesaj atmaya, aramaya devam etmiştir. Davalının 1 milyon lira tazminatın yanı sıra aylık 20 bin lira tedbir nafakasına hükmedilmesini ve mal varlığına tedbir konulmasını istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

BENAN KEPSUTLU KİMDİR?

Spiker Benan Kepsutlu, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile aynı üniversitenin Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. 1991-2001 yıllarında İtalya Modena'da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı.

Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde yüksek lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Halen Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını yapıyor. Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber'de ve CNN Turk'te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra'da BBC News'e kabul edildi. TRT TÜRK'ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. 2010'da haber editörü ve program sunucusu olarak Habertürk'e transfer oldu. Muhabir ve sunucu olarak görev yaptığı dönemde 30'a yakın "Dünya'da İlk" ve "Türkiye'de İlk" olarak yayınlanan habere imza attı. Açıldığı ilk dönemde A Haber'de hafta içi her gün sabah kuşağını hazırlayıp sundu. Halen Habertürk'te haber spikerliği ve program sunuculuğu yapmakta.

DÜNYA LİDERLERİYLE RÖPORTAJLAR YAPTI

Kepsutlu, görevleri süresince yıllarca İsrail, Filistin ve Irak'ta çalıştı. Gürcistan-Rusya Savaşı'nda Gürcistan'da bulunan Kepsutlu, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır, Ermenistan, İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan'da da kritik süreçlerde özel haber dosyaları hazırladı. Fuad Masum (Irak Cumhurbaşkanı), Esma Esad (Suriye First Lady'si), Celal Talabani (Irak Cumhurbaşkanı), Mesut Barzani (Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri), Yevgeni Primakov (Rusya Başbakanı), Berham Salih (Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Başbakanı), Mikheil Saakasvili (Gürcistan Devlet Başkanı), Rahim Meşai (İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı), Mahmud KUREYŞİ (Pakistan Dışişleri Bakanı), Mahmud el-Zahar (Hamas Lideri), Kurmanbek Bakiyev (Kırgızistan Devlet Başkanı), Ahmed Muhtar (Pakistan Savunma Bakanı), Teodoros Pangalos (Yunanistan Dışişleri Bakanı), General David Rodriguez (Afganistan'dan Sorumlu ABD Generali), Richard Holbrooke (ABD Yönetiminin Afganistan ve Pakistan Danışmanı), Adahan Madumarov (Kırgızistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı), Michael Rubin (George W. Bush Yönetiminin Ortadoğu Danışmanı), Usama Nuceyfi (Irak'ın Sünni Lideri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı), Igor Cudinov (Kırgızistan Başbakanı), Jiri Sedivy (NATO Genel Sekreter Yardımcısı) gibi pek çok lider ve siyasetçiyle özel röportajlar ve söyleşiler gerçekleştirdi.

TELEVİZYON HABERCİLİĞİ DERSİ VERİYOR

Halen Başkent İletişim Akademisi'nde ''Televizyon Haberciliği'' dersleri veren Benan Kepsutlu, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Yeni Medya Bölümlerinde ders veriyor, ayrıca İngilizce ve İtalyanca biliyor.


Yorumlar