Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Ebru Özkan kimdir?

3 günlük Kudüs ziyaretinin dönüşünde İsrail Ben Gurion Havalimanı’nda haksız şekilde gözaltına alınan Ebru Özkan 28 gündür alıkonuluyor. Peki İsrail zulmü altında bulunan Ebru Özkan kimdir?

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2018 13:49

Kudüs ziyareti sonrası dönüş için bulunduğu Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Ebru Özkan dün yeniden hakim karşısına çıktı. İsrail Savcılığı tarafından hakkında iddianame hazırlandığı belirtilen Özkan’ın gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.

Ebru Özkan kimdir?

27 yaşındaki Ebru Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da İstanbul'a dönüşü öncesinde Tel Aviv'deki havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Sosyoloji Bölümü'nde lisans eğitimi alan genç kız, özel bir şirkette sekreter olarak çalışıyordu. Kudüs ziyareti sonrasında dönüş yolunda gözaltına alınan kızları Ebru Özkan'dan haber alamayan ailesi harekete geçmişti. Baba Özkan twitter üzerinden bir video yayımlayarak yetkililere çağrıda bulundu ve tüm Türkiye olaydan bu şekilde haberdar oldu. Daha önce iki kez Kudüs'e giden kızı Ebru Özkan'ın kalben bağlılığını ifade eden annesi "Kızım, Kudüs'ü çok seviyor. Hani nasıl aşık olan bir insan duramaz ya yerinde, o da öyle. Oranın halkını da seviyor, oradaki çocukları da seviyor. Oranın halkını da yalnız bırakmak istemiyor" dedi.

Bugün karar verilecek

Özkan’ın avukatı Ömer Hamayse, iddianamede Özkan’a, “Hamas’a yardım ve çeşitli hizmetlerde bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve ‘düşman bir tarafın’ gönderdiği parayı ülkeye sokmak” şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltildiğini söyledi. Müvekkilinin suçlamaları reddettiğini ve Hamas ile herhangi bir alakasının olmadığını ifade ettiğini belirten Hamayse, mahkemenin savcılığın hazırladığı iddianameyi karara bağlamak üzere Özkan’ın gözaltı süresini bir gün daha uzattığını aktardı.

Cezaevi değişti

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerinin de dünkü duruşmada hazır bulunduğunu ifade eden Hamayse, Natanya kenti yakınlarındaki HaSharon Hapishanesi’nde tutuklu olan Özkan’ın kuzeydeki Hayfa kenti yakınlarında bulunan Celme (Kişon) Hapishanesi’ne nakledildiğini sözlerine ekledi.

Yaklaşık bir ay önce 3 günlük Kudüs ziyareti dönüşü İsrail'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Ebru Özkan bugün mahkemeye, ayağında prangalar ve elleri kelepçeli olarak çıkarıldı.


Etiketler Ebru Özkan kimdir
Yorumlar