Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Dilber Ay hayatını kaybetti! Dilber Ay kimdir? Dilber Ay neden öldü?

Sanatçı Dilber Ay,kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sanat camiasını yasa boğan haberin ardından sevenleri Dilber Ay kimdir? Dilber Ay neden öldü? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Peki Dilber Ay kimdir? Dilber Ay kaç yaşında? Dilber Ay albümleri neler? Dilber Ay neden öldü? Tüm detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2019 23:51

Sanatçı Dilber Ay,kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sanat camiasını yasa boğan haberin ardından sevenleri Dilber Ay kimdir? Dilber Ay neden öldü? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı.  Peki Dilber Ay kimdir? Dilber Ay kaç yaşında? Dilber Ay albümleri neler? Dilber Ay neden öldü? Tüm detaylar haberimizde...

Sanatçı Dilber Ay hayatını kaybetti

Sanatçı Dilber Ay, kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.




Düzce’nin Ağa Mahallesi’nde oturan Dilber Ay, geçtiğimiz gün akrabalarını ziyaret için Ankara’ya gitti. Ayaklarında aniden gelişen şişlikler nedeniyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Dilber Ay’ın cenazesinin Düzce’de toprağa verileceği öğrenildi.

Altın Koza Film Festivali'nde ödül aldı

Dilber Ay, 1956'da Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi. Katıldığı ses yarışmasıyla sahne dünyasına adım atan Ay, çok sayıda albüm çıkarttı.

"Hacı Ağa", "Zorunda mıyım?", "Gelmezsen gelme" gibi eserlerle tanınan sanatçı, "Kadere Mahkumlar" televizyon programıyla geniş kitlelere ulaştı.

Oyunculuk yeteneğine de sahip olan Ay, rol aldığı "Beynelmilel" sinema filmiyle 14. Altın Koza Film Festivali'nde "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne değer görüldü.

Ay, "Hayat Sana Güzel" ve "Yol Arkadaşım 2" sinema filimlerinde de rol aldı.




Dilber Ay kimdir?

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde, ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Çok fakir bir aile çocuğu olmasına rağmen, ailesi ile birlikte Kahramanmaraş' tan Ankara'ya göç etmiş ve oradan da Bolu-Düzce taraflarına yerleşmişlerdi.



Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında babasından yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce ise Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. O zamanlar sesinin çok güzel olduğunu ispat etmek için radyoya hemen katıldı ve Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve radyocuların düzenlediği güzel ses yarışmasını Dilber Ay birinci olarak kazandı.



İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 60 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Flash TV'nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır.





Albümleri



Dilberay - Dilberay (1974)

Dilberay - 3 - Türküola (1975)

Dilberay - Meyrik (1981)

Dilberay - HazaL (1986)

Dilberay - Barak Muhabbeti 1 (1987)

Dilberay - Barak Muhabbeti 2 (1988)

Dilberay - Postaci Emmi (1990)

Dilberay - Oturak Havaları (1990)

Dilberay - Yandim Eyvah (1993)

Dilberay - Dağlar Oy (1993)

Dilberay - Bırak Ona Da Dokunma (1994)

Dilberay - Kisi Bitmez Daglarimin (1995)

Dilberay - Barak Kızı (1996)

Dilberay - Ölesen Gelin (1999)

Dilberay - Sürdüler Beni - Sen Tasmisin Demirmi (2000)

Dilberay - Bırakmadı Sevdan Beni - Yabancı (2001)

Dilberay - Oturdum Mezar Taşına (2002)

Dilberay - Maraşlı Gelin (2003)

Dilberay - Hasrete Koştuk (2005)

Dilberay - Alıp Başımı Gideyim (2005)

Dilberay - Hacı Ağa (Sarı Sabahlık) (2007)

Dilberay - Ellerin Olmus (2008)

Dilberay - Ötme Bülbül (2009)

Dilberay - Be Zalim - İtfaiyeci (2010)

Yol Arkadaşım 2'de Muzaffer Usta rolünde yer aldı

İlk olarak 27 Ekim 2017'de sinemalardaki yerini alan İbrahim Büyükak'ın yazmış olduğu Yol Arkadaşım 1 filminde Muzaffer Usta'yı canlandıran Usta sanatçı oto tamircisi olarak herkese kahkaha dolu anlar yaşatmıştı. Yol Arkadaşım 2 filminde de rol alan usta sanatçı Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Ezgi Eyüboğlu ve Olgun Toker gibi isimlerle projede yer almıştı. İşte Dilber Ay'ın Yol Arkadaşım filmlerinden kesitler...

Dilber Ay katıldığı programda Kadere Mahkumlar’ın neden bittiğini açıklamıştı

Flash TV ekranlarında dünyada benzeri olmayan bir formata imza atan ve hapisteki mahkumların duygularına tercüman olmaya çalışan Dilber Ay, geçtiğimiz aylarda yaptığı programın neden bittiğini açıklamıştı.

“Ben o program yüzünden şeker hastası oldum” diyen Ay, “O programı gözyaşları içinde ciğerim yanarak yapıyordum, o işin sorumluluğu çok ağırdı” ifadelerini kullandı. Dilber Ay, programın bitme sebebi olarak, hapishaneden kendisine gönderilen bir mektubu gösterdi. İstediği kızı ailesinin reddetmesi yüzünden yaşadığı sıkıntıyı kendisiyle paylaşan bir gencin haline çok üzüldüğünü söyleyen Dilber Ay, “Keşke o mektup bana bir hafta önce gelseydi o zaman ben o kızı alır nikahı yapar maddi manevi olarak da yardım ederdim ancak geç kalmışız” dedi. Sunucuların mektubu gönderen çocuğa ne olduğunu sorması üzerine çocuğun intihar ettiğini söyleyen Ay, bu gelişmenin ardından programı bitirme kararı almış. Ay, bunun dışında hapishanedeki Deniz Seki’ye de destek verdi. “Onu arkadaş kurbanı olarak görüyorum” diyen Ay, sözlerini Deniz Seki’yi Allah kurtarsın diyerek bitirdi.

Dilber Ay'ın kader mahkumları programında seslendirdiği 'Ben Bende Değilim Bugün' şarkısı;



Yorumlar