Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar kimdir?

CHP'de bugün gerçekleşen PM'de yapılan oylamada Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar oldu.

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 17:35

CHP'de bugün gerçekleşen PM'de yapılan oylamada Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar oldu.

İYİ Parti'yle yapılan iş birliği sonrasında CHP'nin belediye başkan adayları belli oluyor. Yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi için de geçerli olan ortaklık, muhalefet açısından bir avantaj olarak değerlendiriliyor. CHP'de alınan karara göre; Adana adaylığı için Zeydan Karalar'ın ismi kesinleşti.

Halihazırda Seyhan Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Karalar, 19 yaşında  Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurarak Türk siyasetine erken yaşta dahil olan bir isim. Zeydan Karalar'ın özgeçmişine bakıldığında CHP'yle ilk temasının 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevleri olduğu görülüyor.

CHP'nin Adana özelinde tartışmalı isimlerinden biri olan Karalar, 2015'in Kasım ayında Seyhan Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğü esnada 200 çalışanını alarak parti il binasına yönelmesiyle hatırlanıyor. Delege seçimlerinin ardından yaşanan talihsiz olay, meydanın da gündemindeydi.

Zeydan Karalar'ın özgeçmişi

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana'da dünyaya geldi. Üniversite öncesi eğitimlerinin tamamını buradan alan Karalar, 1980'de Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun oldu.

Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını, 1981'de, henüz 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığına seçilerek alan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak kariyerini sürdürdü.

1991-1996 arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevleri, 1996-2007 arasında ise Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. 

Kendi şirketi A-TEKS Mühendisliği 2005'te açan Karalar, 2008'de ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu.

Zeydan Karalar'ın siyasi kariyeri yıllar sonra CHP Adana İl Başkanlğına getirilerek yeniden başladı. 2010'da görevi gereği anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecini yöneten Karalar, 23 Ocak 2011'de İl Kongresinden de birinci ayrılarak görevine devam etti.

Zeydan Karalar, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'nin Seyhan Belediye Başkan adayı olarak yarışa girerek 136.457 oy aldı. 31,74% oy oranıyla seçimden galip çıktı. 


Yorumlar