Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Bir magazin figüründen bir politik figüre dönüşen dünden bugüne Reza Zarrab

REZA Zarrab, bundan tam 9 yıl önce, bir magazin figürü olarak hayatımıza girmişti. Karısı Ebru Gündeş, 2008 Aralık’ında, o zamanki sevgilisi Osmantan Erkır’dan ayrılmıştı ve ayrılığın sebebi olarak gösterilen isim Reza Zarrab olmuştu.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2017 20:39

Magazin basınında alışılagelmiş bir biçim olan inkar etme yöntemi ile Reza Zarrab ve ebru Gündeş ilişkiyi inkar ediyordu.

O sıralarda Reza Zarrab hakkında bildiklerimiz, Azeri olduğu, 1984’te Bakü’de doğduğu, içinde 6 farklı şirket barındıran Royal Denizcilik şirketinin sahibi olduğuydu.Kuyumculuk ve petrol ticaretiyle de uğraşıyordu,Kuyumculuk ve petrol ticareti ile aileden zengin olan Zarrab'ın iş hayatına girişi, 1996’da kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange firmaları ile oldu.

Ebru Gündeş’in Evet adlı albümüne söz ve müziğini yazdığı ‘Sadece Sevdim’ isimli şarkıyı vermişti.

İbrahim Tatlıses ile Sibel Can’a da şarkı verdiği söyleniyordu. “Ben hiçbir menfaat beklemeden bazı eserlerimi sanatçı dostlarımla paylaşıyorum. Ebru Hanım’a da yine maddi karşılığı olmadan bir eser verdim”demişti.

Zarrab’ın Azeri sevgilisi, şarkıcı Günel Zeynelova ise televizyon kanallarına çıkıp 8 yıllık sevgilisini elinden Ebru Gündeş’in aldığını, ama Zarrab’ın hala kendisine aşık olduğunu anlatıyordu.

Eski sevgilinin iddiaları bitmeyince 2010 Ocak’ında ilk röportajını verdi Zarrab. “Ebru Hanım’a tapıyorum” diyordu: “Bir erkek olarak ne yaşadığım ilişkiyle, ne o ilişkide harcanan parayla ne de o ilişkinin içeriği ile ilgili konuşmak aldığım terbiyeye yakışır. Ama gelinen nokta maalesef beni bu hale getirdi. Günel’den ayrılmamın Ebru Gündeş ile de bir alakası yok, Günel’in ihaneti yüzünden bitti.”demişti.

Zarrab ile eski sevgili Günel’in kavga, iftira, tehdit şovuna dönüştü. Tabii Ebru Gündeş de. Hatta evlenme teklifini, ayrılmak ve eşyalarını almak üzere Zarrab’ın evine gittiğinde aldı.

Tüm duvarlarda “Seni seviyorum, benimle evlenir misin” yazıyordu. Ebru Gündeş ile Reza Zarrab, 11 Şubat 2010’da evlendi. Nikah, çiftin Kemer Country’deki evlerinde, aile arasında kıyıldı.

Reza Zarrab’ın adı, bir suçla yanyana 2011 Nisan’ında geldi ilk kez. Kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alınan Turgut Happani’nin şoförü olduğu söyleniyordu.

Ebru Gündeş’in hamile olduğunu o sıralarda öğrendik, çift yaz aylarını Bodrum’da demirledikleri yatlarında geçirdi. Alara Zarrab 16 Ekim 2011’de doğdu. Doğumdan kısa süre sonra çift, Kanlıca’da yeni aldıkları yalıda yaşamaya başladı.

Doğum gününde ultra lüks tekne, doğum hediyesi ikiz yalı, 550 bin liralık otomobil, yollara dökülen kamyon dolusu güller, gökdelen Sapphire’de yaklaşık 4 milyon liralık daire... Hatta daha önceki gün bir müzayedeye katılmış, Nazmi Ziya’nın ‘Sanatçının Evi’ isimli tablosunu 1 milyon 50 bin liraya satın almıştı.

Sonunda Ebru Gündeş patladı: “Eşim işadamı, ben de yıllardır çalışan bir kadınım. Ailemiz, çocuğumuz için yatırım yapamaz mıyız? Birbirimize hediyeler alamaz mıyız? Biz bunların sürekli haber yapılmasından sıkıldık. Eşimin bir sonraki hediyesini merak edenler için şimdiden söyleyeyim; planını yaptık, eşim bana Mars’ı satın alacak!” Bu arada bir jetleri olduğunu da, Ebru Gündeş’in Kıbrıs konserine giderken kullanmasıyla öğrendik.

Evliliklerinden bu yana Reza Zarrab’ın, Ebru Gündeş’e hediye ettikleri inanılmaz bir servet değerindedir. Değerli hediyelerden bazıları arasında; lüks arabalardan başka, Kanlıca‘da yaklaşık 26 milyon değerinde ikiz yalı, 3 Milyon değerinde bir ofis, Bodrum Kalesi manzaralı 1 milyon 850 bin liralık yazlık, ultra lüks tekne, 800 bin lira değerinde ‘Dutyfree’ adlı şampiyon at, Dubai‘de bir ev sayılabilir.

Zarrab'ın Miami'ye tatil için gitmediği, ve "yanlışlıkla" tutuklanmadığı düşünülen veriler arasında. Zarrab'ın gerek muazzam serveti, gerekse kirli ilişki ağı sebebiyle Türkiye'de tutuklanacağından endişe etmeye başladığı, bu nedenle ABD'ye giderek kendisini kasıtlı olarak tutuklattığı, verdiği ifadede yalan yanlış bağlantılarını açıklamak suretiyle mal varlığının bir kısmını koruyabilmek yönünde bir anlaşmaya varabilmeyi planladığı; düşünülen fikirler arasında öne çıkıyor.




Yorumlar