KİLO ALAN ANNE ADAYLARININ ZAYIFLAMA DERDİNE DÜŞTÜK!

Hamilelik süresince aldığı kilolar ile gündemden düşmeyen ünlülerin birçoğu eleştiri oklarının hedefi oluyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili sık karşılaşmadığımız bir olay yaşandı. Kısa zaman önce taze anne Bergüzar Korel sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Hamilelik kiloları ile bağdaş kurup hem de bikini ile gülümsediği bir fotoğrafı yayınlayan Korel, kendi haberini kendi yazdı. Anne adaylarının ve lohusa dönemi yaşayan annelerin psikolojisini düşünmeden onları hedef alanlara karşı Bergüzar Korel’I tebrik ediyorum.

Fahriye Evcen ile ilgili haberleri de hatırlıyor musunuz? Ya Ece Erken, 35 kilo aldı diye dudakları uçuklayanlara ne demeli. Bu ünlüler sadece anneydi.

Eleştiri dozu yüksek haberleri yapanlarının yanında doğum sürecinde kilo alan ünlü anneleri linç eden gruba katılan instagrammerları da unutmamak gerekiyor. İnciten yorumları hem Instagram hem twitter platformundan malesef bol bol okuduk.

Fakat duyarlı insanların kurduğu ilk cümle ise “anlamıyoruz” oldu. Gerçekten bu psikolojik şiddeti neden yaptıklarını anlamıyoruz. Haber ya da gündem yaratmak içinse daha akıl almaz bir yöntem olamaz. Hepimiz için anne kutsaldır. Eğer kutsal olan varlıklarımıza böyle davranıyorsak insani değerlerimiz nerede? Koronavirüs pandemisi gerçeği ile canımızı kurtarmaya çalışırken bu konu özelinde yaratılan gündemler can yakıyor.

Şimdi magazin radarına Sinem Kobal takılıyor. En son 150 bin tl değerindeki saat hediye eden eşi Kenan İmirzalıoğlu ile gündeme bomba gibi düşen Kobal, henüz kiloları ile haber olmadı. Bazen gerçekten tepki verilesi durumlarda sessiz kaldığımızı düşünüyorum.

Bir magazin gerçeği var. Kimse inkar edemez. Ama bizim derdimiz kaç kilo aldıklarını bu şekilde can acıtan boyuta getirilerek yansıtılmaması. Ünlü ol ya da olma bebeklerin sağlıklı doğması için zaten o kilo alınacak. Dünyaca ünlü olsan bile!

İşte dünyaca ünlü yıldızların zayıflama sırlarına göz atalım!

Güzel yüz, Angelina Jolie tam bir yoga hayranı. Esnekliği seven Jolie, aynı zamanda metabolizmasını hızlandırmak için zencefil kökü ve sarımsakla hazırlanan özel bir çay tüketmiş. Kate Hudson ise doğumda aldığı 28 kiloyu 4 ayda vermesini her gün 2-3 saat yaptığı egzersizlere borçlu. Bazı karbonhidratları, tahılları, meyveleri ve o güzel atıştırmalıkları hayatından çıkarmış.

Jennifer Lopez ise ikiz doğurmasına rağmen 20 kilo almış. Kırmızı eti beslenme programından çıkartan Lopez, diyet sebze ve meyvelerden oluşan beslenme planında her öğün protein almaya özen göstermiş. Su dışında sıvı tüketmeyen şarkıcı ayrıca haftada 4 defa 45 ila 75 dakika arası egzersiz yapmış.

Dünyaca ünlü oyuncu Halle Berry de kızına hamileyken 16 kilo almış ama eski formuna dönme konusunda kararlı davranmış. Birkaç saatte bir ufak öğünler ile beslenen Berry, sodyum bakımından zengin olan ve kızarmış ağır yiyeceklerden uzak durmuş. Bu dönemdeki en favori yemeği ise ev yapımı çorba veya ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı bitkilerle birlikte balık ve kahverengi pilavmış.

Yani neymiş dünyaca ünlü de olsan doğum süresince kilo alabilirsiniz. Bu doğol bir süreç. Abartmaya gerek yok!

 

Yorumlar