Anasayfa /  Ekonomi

Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi: 2000 sonrası işe girenlere Erken emeklilik

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ikinci turda 2000 sonrası işe girenlere erken emeklilik vaadi.

Abone ol
Abone ol 16 Mayıs 2023 16:41

Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Recep Tayyip Erdoğan karşısında geri kalmasının ardından, ikinci tur vaatleri netleşmeye başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesini gündemine alan Kılıçdaroğlu, şimdi de 2000 yılından sonra iş hayatına atılanlar için erken emeklilik sözü verme planlarına dair sinyaller veriyor. Bu stratejik hamlenin detaylarını, canlı bir yayında halka açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun Yeni Hedefi: Erken Emeklilik

Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesi çalışmalarına hız verdi. İlk turda Yeniden Refah Partisi ve Sinan Oğan'ın desteklediği 2000 yılından sonra sigortalı olarak çalışmaya başlayanların emeklilik meselesini ele alan Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu buluşmanın ardından Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda en büyük kozunun ne olacağına dair ipuçları belirmeye başladı.

Emeklilik Hakkı Genişliyor

İkinci tur süreci devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun yeni stratejisi hakkında Sözcü TV'de ortaya atılan bir iddia dikkat çekti. EYT'lilerin ardından, Kılıçdaroğlu'nun 2000 sonrasında işe başlayanlara kademeli olarak emeklilik hakkı getirmeyi planladığı belirtildi.

2000 Sonrası Çalışanlar Gündemde

Yeniden Refah Partisi ve Sinan Oğan'ın seçim çalışmalarında, 2000 sonrası işe giren ve hâlâ emekli olamayan kişilere yönelik vaatlerin oylarını artırdığına dikkat çekilirken, CHP'nin bu konuda geri kaldığı belirtildi.

Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı ile iletişime geçtiği öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun, dernek başkanına mesaj gönderdiği belirtildi. Gelen bilgilere göre, "Sanırım, 13-14 gün içerisinde bu konularla ilgili bir şeyler duyacağız" şeklinde bir ifade kullanıldı.

Dernek Başkanı açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı'nı aradığı ve mesaj attığı ifade edilerek "Sanırım, 13-14 gün içerisinde bu konularla ilgili bir şeyler duyacağız" ifadesi kullanıldı.

Kılıçdaroğlu 'nerede hata yaptık' diye sordu

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nerelerde hata yaptık diyerek bir çalışma başlatmış benim anladığım kadarıyla. Emeklilikte Adalet Derneği diye bir şey var. Bu EYT'lilerden sonra, 2000'den sonra işe başlayan ve emekli olamayan bir grup var.

 İkinci tura kadar duyacağız

"Yeniden Refah da Sinan Oğan'da bu kitleye yönelik açıklama yaptılar. Çok yoğun bir kitleden, milyonlarca insandan bahsediyoruz. Sanırım, 13-14 gün içerisinde bu konularla ilgili bir şeyler duyacağız."

 
 

 

Yorumlar