Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM kürsüsünde AK Partili vekillere sert sözler: "Çocuk gibi ağlamayı bırakın"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. CHP lideri, konuşmasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı eleştirerek başladı. İşte o anlar...

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2022 19:44

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün başlayan 2023 yılı bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda konuşması sırasında sinirlendi. Kendisine yönelik gelen itirazlara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bana itiraz ediyorsan gel şuraya. Gel gel gel buraya gel. Gel buraya gel" diyerek masaya vurdu. Kılıçdaroğlu'nun o hareketi meclisteki parti üyeleri tarafından alkış topladı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Fuat Oktay'ın ardından konuşmaya başlayan Kılıçdaroğlu, Oktay'ı eleştirdi. 

Kılıçdaroğlu, "Sayın Fuat Oktay'ı dinleyince aklıma Erzurumlu esnafın muhasebeciyle yaptığı konuşma aklıma geldi. Muhasebeciye şöyle söyler Erzurumlu esnaf: Hesaba bakirem hac farz olmuş, cüzdana bakirem zekata muhtacız. Her şey mükemmelse memleket niye bu halde. Neden saray çok iyi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Fuat Oktay'ın güldüğü görüldü.

Kılıçdaroğlu'ndan AKP ve MHP sıralarına: Çocuk gibi ağlamayın 

Kılıdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bütçe dediğimiz belge maliye açısından bir ülkenin ekonomisi açısından en temel yasadır. Bütçe tasarısının yasalaşması için de özel bir prosedür vardır. Başbakan kendi bütçesini özgüvenle anlatırdı. Şimdi başkan soruyor: Komisyon nerede, komisyon burada. Hükümet nerede? Hükümet yok. 
Mehmet Uçum. Cumhurbaşkanı danışmanı. 'Bu tek kişilik hükümettir' diyor. Tek kişilik hükümetse gelecek buraya bütçesini savunacak. Halkın oy vermedi atanmışların gelip bizden oy istemesini kabul etmiyoruz. Atanmışlar gelmişler buraya, bütçeyi sunuyorlar. Talimat almadan hiç bir bakan parmağını kaldıramaz. Yangın söndürmeye gidiyorlar. Cumhurbaşkanının talimatı ile yangını söndürmeye başladık diyorlar. 
Seçilen bir cumhurbaşkanının gelip bütçesini savunmamasını parlamentoya saygısızlıktır. 1 Ekim'de geldi, meclisi açtı. Açtı da ne oldu? Kimsenin konuşmadığı ortamda konuştu. Biz konuşunca gelmiyor. 
Bu sistem sizi siyaset yapmaktan alıkoydu. Yapamıyorsunuz, siyaset. Bakanları da atandı. Bizim soru önergelerimize cevap vermiyorlar. Meclis başkanını anlıyorum onu da aynı irade seçti.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Koca Türk devletini mafya bozuntularına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan AKP ve MHP sıralarına: Bırakın ağlasınlar... Vicdanlarını tatmin etmek için itiraz ediyorlar: 

Yorumlar