Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan 'sihirli' sözcükler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısından sonra bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 12 Ekim 2021 22:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sen Adana'da miting yaparken polisin yemeyip bıraktığı yiyecekleri o gariban vatandaşların nasıl topladığını sana göstermediler mi? Bunlar devleti yönetemezler. Topluma daha ağır bir yük olmayın, bir an önce sandığı getir kardeşim, milleti perişan edeceksin. Yönetemiyorsun, yöneteceğiz." diye seslendi.

Kılıçdaroğlu grup toplantısından sonra bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu bazı gazetecilere göre 'sihirli' bir sözcük kullandı. Kılıçdaroğlu, "az kaldı" dedi.

Gazeteciler "Kılıçdaroğlu'na seçim olmayacağı kaygısı taşıyor musunuz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu gazetecilerin bu sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır efendim seçim olacak ve göndereceğiz bütün bunlara rağmen vatandaşlarımıza diyorum az kaldı. Sihirli sözcüğümüz o az kaldı. Biraz sabredeceksiniz, aç kalabilirsiniz, elektriğiniz kesilebilir, sizi tutuklayabilirler, hapse atabilirler hatta işkence yapabilirler, çıplak arama yapabilirler ama biraz sabır az kaldı."

Gazeteciler, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ve Erdoğan'ın son zamanlardaki gezilerini, "Türkiye seçim havasına girdi" şeklinde yorumladı.

Muhalefetin gelen anket sonuçları ile "iktidar gidiyor havasına" girdiği belirtildi.

Yorumlar