Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'camide dombra' yanıtı !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Twitter hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu.

Abone ol
Abone ol 22 Mayıs 2020 17:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'de bazı camilerde şarkı çalınmasına yönelik CHP'li yöneticileri eleştirmesine sert tepki veren Kılıçdaroğlu, "Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun resmi hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi... 

Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. “İbadet yerleri kutsalımızdır” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır” dedi...

Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!"

  

 

 

Yorumlar