Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin NATO sözlerine destek çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, "NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır" sözlerine bir çağrı ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2022 23:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin NATO'dan çıkmayı önermesine ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz"

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık olağan grup toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreci ile ilgili açıklama yapmıştı. Bahçeli şunları kaydetmişti:

"Türkiye'nin baskı ve dayatma altına alınıp sürecin oldu bittiye getirilmesiyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterleri anında işleme konuşmalıdır. Türkiye seçeneksiz, çaresi değildir. Eğer şartlar çıkılmaz hale bürünürse NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO ile var olmadık, NATO'suz da yok olmayız."

Yorumlar