Anasayfa /  Politika

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter üzerinden yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "'Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır' demişsin Erdoğan. Bu devletin şerefli evlatlarına 'Kanun dışı emirleri uygulamayın' diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak" diye yazdı.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2022 22:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan’ın “Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına ‘Kanun dışı emirleri uygulamayın’ diye seslenmiştim.

Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 25 Mayıs Etik Günü ve Etik Haftası kapsamında düzenlenen ‘Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni’nde konuşmuştu.

Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştukları platformda aynı zamanda kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu, onurunu savunmanın da görevleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söylemişti:

“Buradan açıkça ilan ediyorum; kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes, bu devletin de bu milletin de düşmanıdır.

Çünkü bu çirkefliğin amacı, devleti işleyemez hale getirmek, dolayısıyla milleti hak ettiği hizmetlerden mahrum etmektir.

Böyle bir rezilliğe, böyle bir kepazeliğe, böyle bir ahlaksızlığa asla izin veremeyiz.

Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı’nın ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir.”

Yorumlar