Anasayfa /  Politika /  Chp

Kılıçdaroğlu canlı yayında İnce'nin oy oranını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Danıştay hakiminin yaptığı olay. Bu kişi hakim midir? Değildir artık. Tweetini silmesi yetmez. Görevinden istifa etmesi lazım." dedi.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2018 21:49

Kılıçdaroğlu, Star TV'de yayımlanan "Seçim Özel" programında Star  Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Özel yaptırdığımız bir anket yok ama kamuoyuna  yansıyan değişik anketler var. Bizim de gördüğümüz yüzde 30 barajından yukarı  gidiyor, 32'ye doğru. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha yukarı doğru  çıkacak. Erdoğan inişte ama İnce yukarı doğru gidiyor" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim çalışmasını ve  performansını çok başarılı bulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisiyle  eskiden kalan dostluklarının bulunduğunu ve seçim çalışmalarında birlikte  mücadele ettiklerini söyledi.

CHP'nin, İYİ Parti'ye 15 milletvekili vermesinin hatırlatılması  üzerine Kılıçdaroğlu, "CHP bu hareketi yapmasaydı İYİ Parti seçimlere  giremeyecekti. YSK, İYİ Parti'nin seçime girme kararını mecburen verdi. Biz bu  hamleyi yapmasaydık, Sayın Akşener ve İYİ Parti seçimlere giremeyecekti. Bunun  hazırlığını yapıyorlardı zaten. Bunun talimatı verilmişti YSK'ya. Biz bunları  gayet iyi biliyoruz. O yüzden hemen süratli bir şekilde karar aldık, 15  arkadaşımız İYİ Parti'ye katıldı ve ondan sonra YSK zorunlu olarak 'Evet sizler  de katılabilirsiniz' dedi. Çünkü artık TBMM'de bir grubu var. Yapacağı hiçbir şey  kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar