Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kılıçdaroğlu Ankara'daki polisin müdahalesine büyük tepki gösterdi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi liderleri, Ankara’da özel sektör öğretmenlerine yönelik polisin biber gazlı müdahalesine tepki gösterdi.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2022 20:56

 Ankara’da bir araya gelen ve özlük hakları için Milli Eğitim Bakanlığı’na yürümek isteyen özel sektör öğretmenlerine polis biber gazlı saldırıda bulundu.

Bir polisin öğretmene yönelik “Al bunu” ifadelerini kullandığı ve darp edilerek gözaltına alındığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere yönelik polisin tutumuna tepki gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKŞENER: MİLLETLE İNATLAŞARAK DEVLET YÖNETİLEMEZ

Ankara’da özel sektör öğretmenlerine yönelik polis müdahalesine bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. “#ÖğretmenlerGözaltında” etiketiyle sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, “Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde... Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez” dedi. 

KARAMOLLAOĞLU: EĞİTİMCİLERİN BİR İSTEĞİ VAR İNSANCA YAŞAM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da polisin müdahalesini yansıtan videoyu paylaşarak, “Özel sektörde öğretmenlik yapan eğitimcilerin tek bir isteği var; İNSANCA YAŞAM! İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor. Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir” şeklinde paylaşım yaptı. 

BABACAN: ÖĞRETMENLERİMİZİN GÖZALTINA ALINMASINI KINIYORUM

Öğretmenlere yönelik polis müdahalesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,
“Öğretmenler eylem yapıyorsa, sebebini öğrenmek, görmezden gelen iktidarın görevidir” dedi ve paylaşımını şu ifadelerle sürdürdü:

"Anayasal hakkını kullanan öğretmenlerimizin gözaltına alınmalarını kınıyorum. Görmezden gelinen herkesin sesi olacağız." 

Yorumlar