Anasayfa /  Keyifli Haberler

Küfür

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2019 15:53

Küfür

Temel birgün anayasa mahkemesi cezalar kitabını okuyomuş oyle bısey yapmam lazım kı bu devlet buyuklerıne çok az ceza yemem gerekır demış sonunda bulmuş başbakana küfür etmek 1,5 aydan başlıyomuş neyse temel meclıse gitmiş ibne Halis ıbne Halis dıye bagırmış bunu hemen polısler yakalıyıp karakola ordan da mahkemeye çıkartırlar yargıç sorar neden küfür ettın demış temel de canım istedi ettim demiş cezam neyse çekmeye razıyım demış yargıç;karar 8 ay 3gün demiş temel orada duracan demış ben bunun kıtabını okudum bunun cezası 1,5 ay demış yargıç temele tamam başbakana küfür etmek 1,5 ay ama devlet sırrını açıklamak 8ay 3 gün demiş.



BONUS FIKRA



50 Dolara Satılık Porsche



Adam gazete okurken bir ilan görmüş: “50 DOLARA SATILIK PORSCHE”.

Adam gözlerine inanamamış “ne bu yaaa şaka mı yapıyolar” demiş,ilandaki adrese gidip öğrenmek istemiş..Evin kapısını çalmış, kapıyı bir kadın açmış, adam gazetedeki ilanı göstererek “arabayı görebilir miyim?” demiş..

Kadın “tabi ki” deyip adamı arabaya götürmüş..Adam bir bakmış resmen gıcır gıcır muhteşem bir Porsche..”Yaw insan böyle bir arabayı nasıl 50 dolara satar, acaba bir arızası falanmı var?” diye düşünmüş, bir test sürüşü yapmak istemiş..Kadın ona da “tabii” demiş adam test sürüşünü bitirmiş, araba tek kelimeyle mükemmel….. adam sonunda dayanamamış ve kadına sormuş:

-Hanımefendi bu muhteşem arabayı 50 dolara satmak istediğinize emin misiniz..?????

– Elbette eminim…

– Kusura bakmayın ama çok merak ettim neden böyle bir arabayı bu kadar komik bir fiyata satıyorsunuz??

Kadın “anlatayım” demiş…” kocam dün sekreteriyle kaçtı..bana da şu notu bırakmış” diyerek adama bir kağıt uzatmış..adam kağıda bakmış şöyle yazıyor.. “Karıcığım biliyorum bana çok kızacaksın ama sonunda gerçek aşkı buldum ve onunla buradan gidiyoruz..hiç “ben nolucam” diye dırdır etmeye kalkma herseyi senin üzerine yaptım evi de eşyaları da istemiyorum,sadece Porsche mi sat ve parasını bana gönder.”



Ha Bu Adam Kimdur?



Temel büyük bir yük gemisinde kaptandır ve sürekli okyanuslarda dolaşır. Bir gün Trabzon’a yolu düşmüş, köyüne gelmiş, köy kahvesinde can arkadaşı Dursun’u görmüş ve Dursun’a; -Ula Tursun gel getureyim seni gemilan uzak denizlere!” demiş Dursun kabul etmeye yanaşmamış ama nihayetinde zor da olsa ikna etmiş. Yola çıkmışlar. Büyük okyanusun ortalarına gelmişler. Dursun bide ne görsün küçücük bir adanın kenarında, saçı sakalı uzun sefil durumda yaşlı bir adam el kol sallayarak gemiye doğru bağırıyor. Dursun Temel’e sormuş: -“Ula Temel ha bu adamda kimdur?” -“La ne bileyim otuz senedur haburdan gelur giderum, o adam bana hep oyle el sallar delimidur nedur anlamadum ki.”



Sevinememek



Karne Temel’in karnesindeki zayıfları gören annesi sinirli sinirli Temel’e bağırır: -Ha bu nedur? Geçen yıl sinif birincisudun, bu yıl sonuncu olmişsun! Temel gayet sakin cevaplar: -Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!



Saat Neden Geride?



saatler-ileri Öğretmeni Temel’e sordu: -Söyle bakalım Temel… Amerika’da saatler Avrupa’ya göre neden 5 saat geridir? Temel cevabı bilmese de yine hazır cevaplılığını konuşturur: -Amerika daha geç keşfedildi da ondan öğretmenum

Sorular Kolay Mı?

Temel sınavdan çıkan oğluna sordu: -Uşağum nasi geçti, sorular zor miydi? Oğlu omzunu silkti ve şahane cevabı verdi: -Yok babacuğum, sorular kolaydi ama cevaplari çok zor idi.



Araplar



coca-cola’nın pazarlama temsilcilerinden biri, ortadoğu’daki görevinden büyük bir hayal kırıklığıyla dönmüş..

niye başarılı olamadığını da arkadaşlarına anlatmış:

“beni ortadoğu’ya ilk gönderdiklerinde iki sorun vardı. ben arapça bilmiyordum . halkta da okuma yazma oranı öyle yüksek değildi.





bu yüzden onlara vermek istediğim mesajı yan yana 3 resim halinde düzenledim.

birincisinde bir arap, çölde kumların üstünde sürünüyor, susuzluktan kavrulmuş ölüyor..

ikinci resimde kumlar arasında bulduğu coca-cola’yı içiyor..

üçüncüde adam dipdiri.. ayakta, canlı ve neşeli..”

“ee.. harika fikir.. anlamadılar mı?”

“anladılar tabii.. sorun da bu zaten..

araplar sağdan sola okurmuş meğer..”


Yorumlar