Anasayfa /  Keyifli Haberler

Genç Bayan Öğretmen

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 08:56

Genç kadının biri ilkokul öğretmeni olarak staja başlar, çok heveslidir. Bir gün teneffüs sırasında bütün çocuklar futbol oynarken bir çocuğun oyun alanının sonunda kenarda durduğunu görür.

Çocuğun iyi olup olmadığını öğrenmek üzere yanına yaklaşır ve çocuk bir sorununun olmadığını söyler. Bir sure sonra genç kadın çocuğun yine tek başına aynı yerde durduğunu görür, içi rahat etmez ve tekrar çocuğa yaklaşarak, “senin arkadaşın olmamı ister mısın ?” diye sorar, çocuk pek hevesli olmamakla birlikte “tamam” der.

İlerleme kaydettiğini düşünen genç öğretmen “Bütün çocuklar topun peşinde koşturup oynarlarken sen neden burada duruyorsun?” diye sorar. Afallayan çocuk hayretle cevap verir : “Çünkü.. ben kaleciyim!!!”



BONUS FIKRA





 Rüyaların Tersi



Bir gün delinin biri köprüden geçiyormuş köprü kırıkmış ve bunu bildiği halde yürümeye devam etmiş. Çünkü gece rüyasında kendini o köprüden düşerken görmüş. Kendi kendine “Bana herkes rüyaların tersi olur derdi, bende buradan düşersem eğer yalan söyledikleri belli olur bir daha da bana deli demezler” demiş.





BONUS FIKRA





Hanımından korkmayan ayağa kalksın

Nasreddin Hoca fıkralarıNasreddin Hoca bir vaazında annelerin evlatları ve kadınların kocaları üzerindeki haklarından bahsediyordu…

– “Ey cemaat, içinizde karısından korkmayanlar ayağa kalksın” demiş. Herkes ayağa kalkmış. Hoca şaşkın şaşkın bakınırken, cemaatten biri:

– “Hoca efendi, yalnız sen ayağa kalkmadın. Demek, karısından korkan bir tek sensin!” demiş.

-“Çok haklısın”, demiş Hoca. “Allah, saliha kadınların kocalarına öyle mesuliyetler yüklemiş ki, o sorumluluklarım aklıma gelince yerimden kımıldayamadım!”

Eşeğe mi İnanıyorsun Bana mı?

Nasreddin Hoca fıkralarıBir gün Nasreddin Hoca nın komşusuna eşek lazım olmuş. Hocadan istiyim demiş.ve hoca nın kapısını çalmış hoca kapıyı açmış.





-ne oldu ?demiş

komşusu

-eşeğini alabilirmiyim hocam ? demiş

hoca

-eşek evde değil. demiş

komşusu tam gideyim derken eşek anırmış komşusu;

-eşek hani evde değildi .demiş

hoca bu durur mu:

bana mı inanıyorsun yoksa eşeğe mi ? demiş



13 Yıl



13 yıl önce eşimle evlendim. . Çok inançlı bir ailede büyüdüm. Yalnız eşim, çok rahat, çok sosyal, gerçekten Allah’a çok inanmayan, vazifelerini yerine getirmeyen birisi.

Ama çok dua ettim onun için. Her namazımda. Namaz kıldığım zamanlarda bile benimle dalga geçiyordu. Bir süre sonra hamile kaldım. Erkek olduğunu öğrendiğimiz zaman, oğlan olmasını hiç istemedi. Kardeşini şehit vermişti, kaybetmişti askerde. O yüzden hiç erkek olmasını istemedi.

Niye erkek falan diye çok tepki gösterdi. Ben onu nasıl askere göndereceğim falan dedi. Bu arada oruçta tutmuyor, namazda kılmıyor, oruç beni sarsıyor falan diye bahane uyduruyor. Oğlum dünyaya geldi, oğlumun sağ eli yoktu dünyaya geldiğinde. Bedensel engelli olarak Dünya’ya geldi. O doğduğu zaman dedim ki; askere göndermemeksin çok istedin, Allah’ta senin istediğini yerine getirdi. Ondan sonra enteresan değişiklikler görmeye başladım onda.

Ramazandı, oruca başladı. Yalnız 1 ay oruç tuttu, bayram günü yemekte masaya içki koymamı istedi. Ben dedim ki 30 gün boşuna aç kaldın, Şimdi hepsi gidecek yaptığın ibadetin. O içkiden 1 yudum aldı, al bunu dök lavaboya dedi ve ondan sonra bir daha ağzına içki sürmedi.

Sonra umreye gidelim mi dedi bana, dedim ki yani oranın vazifeleri var tamam gidelim ama ya olsun bakarız gezeriz belki vazifeleri de yaparız dedi. Umreye gittik çok kısa süre kaldık 7 gün. Geldik, inanılmaz bir değişiklik başladı onun hayatında. Özel bir şirkette çalışıyordu, namaz kılmalarına izin vermiyorlardı, işte ben şirketten ayrılacağım falan diyordu.

İnanın geçmişte bütün kılmadığı namazların internetten listesini çıkarttı. Gece sabahlara kadar namaz kılmaya başladı kazalarını. Sonra şirket bir şey başlattı, istifa edenlerin tazminatlarını ödeyeceğiz diye 2 aylık bir süre verdiler. Hemen istifasını verdi ve biz İstanbul’da yaşıyorduk, Bursa’ya memleketimize dönüş yaptık. Döndüğümüzde inanılmaz bir değişiklikti, sakal bıraktı, cübbeyle sarıkla namaz kılmaya başladı. Sürekli namaz kılıyordu.

İnanamıyordum, çünkü ben hep şey diyordum; Allah’ım en son o kalsa yine de iman etmez herhalde diyordum. Bir ramazan bu benim son sigaram dedi ve sigarayı da bıraktı. Sonrasında hacca gitmek istiyorum diye çok söyledi ve beraber hacca da gittik. İnanılmaz bir teslimiyetti. Hacdan geldik, 10 gün sonra ileri derecede kanser olduğunu öğrendik. Doktorlar asla yaşamayacağını, en fazla 2 ay ömrünün olduğunu söylediler.

O çok inandı, ben dedi bugüne kadar hayatın tatlısını yedim, şimdi de acısını yiyorum elhamdülillah dedi yine de. İnanılmaz bir teslimiyet vardı. 8 Ay sonra kaybettik. Şimdi 4-5 sene oluyor. Şuan diyorum ki; belki de onun kadar iman etmedim. Ona hep diyordum, inanmıyor ama gerçekten benden daha kuvvetli bir imanla rabbine teslim oldu. Şimdi 2 oğlum var. Bir tanesi 13 yaşında ve çok o engelli doğan oğlum, bu sene 3. Hatmini bitirdi. Babasına çok güzel hediyeler veren bir evlat. Elhamdülillah Rabbim daim eder evlatlarımı inşallah. Sizlerle paylaşmak istedim. Benim hayatımın dönüm noktası bence onun hayatıydı.

Program sunucusu yayına katılan bayanı dinledikten sonra şunları söyledi;

– Abla bir şey diyeceğim. Bazen birini alırsın karşına, anlat anlat anlat oku oku anlatamazsın ama şu senin yaşadığını anlatman o kadar değerli ki. Dinleyen bir başkası, Bundan sayfalarca kitaptan alamayacağı himmeti, hikmeti güzelliği aldı. Sen rahat ol. Ama sana şunu söyleyeyim, Allah senin kocanı sevmiş.

– Evet, 8 yıl sadece bir aradaydık ama 80 yıla değerdi.

-Beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın-




Yorumlar