Anasayfa /  Keyifli Haberler

Erkekliği para etmez

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 05:17

TIR şoförü orta yaşlı bir adam, kamyoncuların durup yemek yedikleri benzin istasyonunda kahvaltısını ederken içeriye, deri ceketli, dev gibi üç tane motosiklet sürücüsü serseri girmiş… Birincisi adamcağızın tabağındaki çorbada sigarasını söndürüp yan taraftaki sandalyeye oturmuş…

İkincisi adamın içtiği suyun içerisine tükürüp arkadaşının yanına oturmuş. Üçüncüsü de adamın tabağını ters çevirip arkadaşlarının arasına geçip oturmuş Adamcağız en ufak bir itirazda bulunmadan, barı sessizce terk etmiş. Kısa bir süre sonra serserilerden biri garson kıza dönüp;






-“Ne biçim herif bu? Erkekliği beş para etmezmiş!..” demiş.






-“Evet!” demiş kız,






-“Şoförlüğü de beş para etmezmiş… Biraz evvel benzinlikten çıkarken dev gibi tırı ile üç tane motosikletin üzerinden geçti gitti !..”






EVCİL MAYMUN 





Evcil Maymun

Adamın biri evcil maymunu ile bir bara gitmiş. Bir içki ısmarlamış, o sırada da maymunu ortalıkda dolaşıp eline ne geçirirse ağızına atıyormuş. Son olarak bilardo masasındaki bir topu mideye indirince barmen bağırmaya başlamış.

-"Yav naapo bu hayvan bilardo topumu yedi".

Adam da

- "Ya o yer, parası neyse veririm." demiş. Parayı verip çıkmışlar. Aradan bir hafta geçtikten sonra maymunlu eleman yine gelmiş. Yine bir içki ısmarlamış. Bu arada maymun da barda duran eriklere elini uzatmış. Barmende bir yandan seyrediyormuş. Maymun önce eriği götüne sokmuş sonra çıkarıp ağzına atmış. Barmen adama dönüp

- "Bu ne yaptı şimdi" demiş.

— Adam: "Senin şu bilardo topu olayından sonra her şeyi ölçüp de yiyor."









Şapkacının torunu





Zamanında, geçimini şapka yapıp köy köy satarak sağlayan bir amca varmış. Bir gün köyün birine giderken yorulmuş, bir ağacın altında dinlenmeye koyulmuş, kafasında şapkası yanında satacağı şapkalar olduğu halde. Uyandığında bir de ne görsün ağaçtaki maymunlar adamın şapkasını almışlar, sadece kafasındaki şapka duruyor.

Adam düşünmüş ne yapsam ne etsem de şu şapkamı alsam diye. Maymunların adam ne yaparsa onu taklit etmesinden yararlanarak başında şapkasını çıkarıp ortaya atmış, maymunlarda başındaki şapkalarını yere atmışlar. Adam şapkasını da alarak yaşadığı yere geri dönmüş.

Bir gün ölüm döşeğine düştüğünde torununa onunla aynı mesleği yapmasını ve nasihat olarak da yaşadığı olayı anlatıp aynı tepkiyi vermesini söylemiş ve hakka yürümüş. Torunu da aynı mesleğe sahip olduktan sonra aynı yerden geçerken yorulmuş, aynı ağacın altında kafasında şapkası olduğu halde uykuya dalmış, uyandığında kafasındaki şapka duruyor ama satacağı şapkalar yok.

Başını yukarı kaldırınca şapkaları çalan maymunları görmüş herbir dalda ve dedesinin anlattıkları aklına gelivermiş. Dedesi ne yaptıysa aynılarını o da yapmış, tabi maymunlarda onu taklit etmişler.

En sonunda başındaki şapkayı çıkarıp dedesi gibi ortaya atıvermiş ama hiçbir maymun şapkalarını aşağıya atmamış.

İçlerinden biri temsilci olarak ağaçtan inip yanına yaklaşmış ve aniden toruna bir tokat atıp

“SENİN DEDEN VAR DA BİZİM YOK MU!”




Yorumlar