Anasayfa /  Keyifli Haberler

Baba Oğul

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 03:06

En Tatlı Şey…Bir gün adam oğluna sormuş oğlum demiş, dünyada en tatlı şey nedir?– Çocuk da hemen saymaya başlamış; şeker, bal, reçel… – Babası demiş onlar değil oğlum ”dünyada en tatlı şey a .mdır” demiş. – Çocuk hemen sormuş ”a .m” nedir baba!!





– Adam kara kara düşünmeye başlamış nasıl öğretecek diye. – Evden çıkıp kahveye gitmiş.





Kahvede çok samimi bir arkadaşına rastlamış ve durumu adama anlatmış. -Sen merak etme demiş adam ben hallederim, çocuğu benim yukarıdaki mandrama gönder ve gerisini merak etme demiş. Adam da tamam deyip çocuğu arkadaşının mandrasına gönderir: Çocuk babasının arkadaşının yanına gider kim oldugunu söyler,





– Adam da bunun üzerine babasının çocuğa sorduğu soruyu tekrar sorar; – Çocuk yine aynı cevabı verir şeker, bal ve reçel… – Adam hemen onlar değil der, en tatlı şey ”a. m”dır deyip çocuğa bir koyun verir ve köye inmesini ister. – İndiği zamanda bir am’a bir koyun diye bağırmasını ister. – Çocuk hemen koyunu alıp köye iner ve bir a m’a bir koyun diy bağırmaya başlar.





– Bunu duyan yaşlı bir kadın hemen çocuğu evine çağırıp içeri alır ve çocukla yatak odasına gidip soyunup yataga uzanır. – Kadın çocuğun kendisini si *mesini beklerken, çocuk çantasından çıkardığı ekmeği kadına sürüp yer ve ordan ayrılıp tekrardan çobanın yanına gider. – Adam nasıldı? diye sorar; çocuksa ekşiydi der.





– Adam hemen nerden anladığını sorar; çocukda ekmeği çıkartıp sürtüp yediğini söyler. – Adam o iş öyle olmaz der ve çocuğa nasıl yapacağını anlatır. – Ardından tekrardan çocuğa bir koyun vererek köye yollar. – Çocuk tekrardan bir a m’a bir koyun diye bağırmaya başlar. – Yine yaşlı kadın çocuğu duyar ve dünyalar güzeli kızına onu içeri almasını ve korkmamasını söyler, ve ekler sana birşey yapmaycak ekmeği sürtüp yeyip gidecek der





– Kadının kızı da bunun üzerine tamam deyip çocuğu içeri alır. – Yatak odasına çıkar, ekmeği çıkarıp sürtmesini beklerken çocuk kızı si *ip koşarak ordan ayrılır. – Çoban çocuğun uzaktan koşarak geldiğini görür yaklaşınca da hemen sorar nasıldı? oğlum der:

– Çocuk hemen cevap verir; si ktirme oğlunu çekil önümden lan ibne tüm koyunları götürecem….




Yorumlar