Anasayfa /  Keyifli Haberler

Ayıp Evladım Ayıp

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2019 21:50

Ayıp Evladım Ayıp

Metroda yan koltukta 5-6 yaşlarında küçük kiz bi poşet can eriğini hapur hapur yüzünü ekşite ekişte yemekle meşgül.

Dayanamadım ”Evladım, çok yeme dokunur” dedim.

”Amca, biliyon mu, dedem var yaa… 115 sene yaşadı”

”Çok mu yerdi eriği?” Dedim.

”Yok Amca ! Kimsenin işine karışmazdı” 



Bonus Fıkra



Temel bir gün hazine bulur ve hazineyi evine götürmek ister fakat hazine oldukca ağırdır bundan dolayı ertesi gün bir eşşekle almak için hazineyi gömer

ve üstünede “TEMEL BURAYA HAZİNE GÖMMEDİ ” diye bir tabela koyar.

Ertesi gün hazineyi almak için geldiginde ne görsün;

“DURSUN BURDAN HAZİNEYİ ALMADI”



Yılbaşı Büyük İkramiyesi



Adamın biri bir kahveye girer ve ‘Millet bana bakın!.. Size söylüyorum! Tam 30 sene sonra ben bu kahveye gene geleciğim’ der ve çıkar. Kahvedekiler ‘Adam deli herhalde’ diye fazla önemsemezler. Ve aradan 30 sene geçer. Aynı adam kahveye gene gelir ve der ki:

– ‘Hatırladınız mı beni millet. Size demiştim 30 sene önce, ben yine geleceğim diye. İşte geldim’ der. Kahvedekiler tabi ki şaşırır. Adam devam eder:

– ’30 sene sonra gene geleceğim bu kahveye’ der. Ve gider. Aradan bi 30 sene daha geçer. Nesil değişmiştir 30 sene önceki insanların çocukları kahvede oturmaktadır artık. Adam kahveden içeri girer:

– ‘Bana bakın millet! Ben sizin babalarınıza söyledim. Size de söylüyorum, 30 sene sonra ben bu kahveye gene gelicem’ der ve çıkar. Kahve milleti gene bunu takmaz. Aradan 30 sene geçerve adam gene gelir:

– ‘Beni hatırladınız mı millet? 30 sene önce tekrar gelicem demiştim, işte geldim ve 30 sene sonra gelip sizin çocuklarınızada aynı şeyi söylicem’ der ve gider. Aradan bi 30 sene daha geçmiştir. Ve adam gene kahveye gelir:

– ‘Bana Bakın Millet Ben sizin dedelerinize söyledim. Babalarınıza söyledim, şimdi size söylüyorum, tam 30 sene sonra ben bu kahveye gene gelicem’ der ve gider.

İçlerinden birisi:

– Arkadaşlar bana bu olayı dedem anlatmıştı. Bu adam bir lamba bulmuş. İçinden çıkan cin 1 dilek hakkı vermiş. O da bu kahvedekilerden herhangi birine yılbaşı büyük ikramiyesi çıkana kadar ölmek istemiyorum şeklinde bir dilekte bulunmuş. Haliyle bize büyük ikramiye çıkma ihtimali ne ise bu adamında ölme ihtimali odur. demiş.



oha..



maymun dere kenarındaki ağacın dalına çıkmış, altından akıp giden suya bakarak son derece çakırkeyf şarap içiyormuş..

onu görüp yanına tırmanan minik kertenkele başlamış onunla içmeye.. bir ara susayan kerkenkele “su içmeye gidiyorum, şimdi dönerim..” diyerek aşağı inmiş, ama şarabın tesiriyle derenin sularına kapılmış, ta ki kendisini bir timsah kurtarana kadar..

“hayrola?..”

demiş timsah burnunda tüneyen kertenkeleye,

“nereden böyle?..”

kertenkele başından geçenleri anlatmış, timsah da heveslenmiş içki partisine, kertenkeleyi kenarda bırakıp doğru yüzmüş maymunun bulunduğu ağacın altına,

“heyy..”

demiş yukarı seslenerek,

“maymun kardeş ben geldim..”

“oha..!” demiş timsahı gören sarhoş maymun, “be kardeşim, ne kadar su yuttun sen öyle yav ?…



imam ve cemaati



küçük kasabanın birinde, bir caminin tam karşısında arazisi olan adam, arazisi üzerine bir genelev inşa etmeye başlamış. imam ve cemaat buna şiddetle itiraz etmişler, ancak mal sahibinin kendi arazisi üzerine nasıl bir iş yeri açacağına da yasal olarak karşı çıkamamışlar. tüm cemaatin tek yapabildiği şey, imamın öncülüğünde bu genelev için hergün beddua etmekten öteye geçememiş.

inşaat ilerlemiş ve açılışına birkaç gün kala her nasılsa şiddetli bir yıldırım düşmesi sonucu genelev yerle bir olmuş. caminin cemaati bu olaydan duydukları büyük memnuniyeti saklamaya gerek görmemişler, ancak genelev sahibi adam, cami imamının ve cemaatin direk veya indirek olarak bu hasardan sorumlu oldukları iddası ile camiye karşı tazminat davası açmış.

cami imamı ve cemaat, savcılığa verdikleri savunmalarında bu konuda herhangi bir şekilde sorumlu tutulmalarına şiddetle itiraz etmişler, bu olayın kendi dualarından dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını da kabul etmemişler.

gerekli tüm belgeler tamamlanıp mahkemeye günü geldiğinde hakim dosyayı dikkatle incelemiş ve taraflara dönüp:

“bu konuda nasıl bir hüküm verebileceğimi bilmiyorum,” demiş. “ancak dosyadaki tutanaklara bakarsak ortada tuhaf bir durum var. taraflardan birisi duanın gücüne inanan bir genelev sahibi, diğeri ise duanın gücüne kesinlikle inanmayan bir imam ve cemaati!..”



Boyalı Çocuk



yaşlı bir amca parkta bir banka çökmüş etrafı seyrediyormuş… derken yanına saçları yeşil, kırmızı, turuncu, mavi, sarı renk boyalı bir delikanlı gelmiş…

adam çocuğa bakakalmış…

çocuk da küstah bir sesle:

– “ne var moruk, sen hayatında hiç çılgınca bir şey yapmadın mı”…

adam gülümsemiş:

-“yaptım.. bir seferinde çok sarhoştum ve bir papağanı becermiştim..  şimdi de yoksa bu çocuk benim oğlum mu diye merak ediyorum…”



Bu Ayı



sihirli bir kurbağa ormanda yalnız yaşıyormuş. bir gün gezmeye çıkmış ve önüne ilk çıkan bir ayı ve tavşana kıyak yapmak istemiş. “3 şey dileyin benden ne dilerseniz” demiş.

ayı; “bu ormandaki tüm ayılar dişi olsun ve hepsi bana hasta olsun.” kurbağa, hemen yerine getirmiş isteği.

tavşan; “bir kaskım olsun” demiş. onun isteği de hemen olmuş ama ayı içinden “manyak mı bu tavşan çuvalla para istesin istediği kadar kask alsın. deli bu ya” demiş.

ikinci istek olarak ayı yine; “yan ormandaki tüm ayılar dişi olsun ve hepsi beni arzulasın” demiş. abra kadabra, o da tamam.

tavşan; “bana bi motosiklet verin” demiş ve isteği yine yerine gelmiş ama ayı iyice şaşırmış.

sıra gelmiş son isteklere,

ayı; “bu gezegendeki tüm ayılar dişi olsun ve hepsi benim yanımda olsun” demiş. sihirli kurbağa bu isteği de hemen yerine getirmiş.

tavşan önce kaskı takmış, motora binmiş ve marşa basıp motosikleti çalıştırmış.

son isteğini söyleyip gaza basmış:

” bu ayı ibne olsun!”


Yorumlar