Anasayfa /  Keyifli Haberler

500 dolar veririm

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2018 22:10

Bir aksam tiyatrodan cikmis iki erkek arkadas yolda yururlerken Onlerinde iyi giyinmis, sik ve alimli bir hanimin yurudugunu

farkederler. Erkeklerden birisi digerine dönerek, “Bu hanimla bir gece gecirmeye 500 dolar veririm” der.

Bu sozleri isiten genc hanimbasini cevirir ve “Teklifinizi kabul ediyorum” der. Teklifi yapan erkekle hanim beraberce genc ve cekici kadinin evine gidip hemenyatagin yolunu bulurlar. Ertesi sabah apartmani terkederken, adam kadina 250 dolar verir. Hanim pazarlik bakiyesi parayi ister ve“250 dolar daha vermezseniz sizi dava ederim” der.

Adam guler, “Bunu nasil ve hangi esaslara gore yapacaginizi gormek isterdim”deyip apartmani terkeder. Ertesi gun mahkemeden gelen celp pusulasi adami sasirtmis. Hemen avukatina gidip olayi detaylariylaanlatmis. Avukat, “Bu esaslara istinaden aleyhine bir kararalinabilecegini sanmiyorum.

Ancak davanin nasil sunulup savunulacagini dogrusu pek merak ediyorum” diye mutalaa vermis. Dava baslamis ve on sorusturmadan sonra hanimin avukati mahkemeye davakonusunu asagidaki sekilde arzetmis:“Muhterem hakim beyefendi, muvekkilem, bu hanimefendi, itina ileyetistirilip cimlerle ortulu bahce niteliginde bir gayrimenkule sahip bulunmaktadir.

Bu arazi parcasini belli bir sure icin davali beyefendiye500 dolar karsiliginda kiralamistir. Davali gayrimenkulu kiraamacina uygun olarak kullanmis ve kira muddeti sonunda tahliye ederkenkira bedelinin yarisi olan 250 dolari odememistir. Kira tutariyuksek bir bedel degildir, kaldi ki kiralanan yer ozel ve yasal birbolgedir.

Dilegimiz adaletin yerine gelmesi ve davalinin muvekkilemeanlasmanin bakiyesi olan meblagi odemesidir.”Davalinin avukati bu beklenmedik savunma karsisinda sasirmis fakat bir avukat olarak isin enteresanligindan haz duymus ve hemendaha once hazirladigi savunmasini kenara koyarak davayi soyle savunmus:“Muhterem hakim beyefendi, muvekkilim bu genc beyefendinin, bu genchanimdan sahibi oldugu gayrimenkulu bir sure icin kiraladigidogrudur ve muvekkilim bu anlasmadan son derece memnun kalmistir. Bununla beraber muvekkilim arazide bir kuyu bulmus vekuyuyu orgu taslariyla donatmis, kuyuya boru indirmis ve pompayerlestirmistir. Butun bu ugraslarin iscilik masraflarini muvekkilimustlenmistir.

Inancimiza gore butun bu arazi gelistirme calismalariodenmeyen meblagi karsilayacagindan aleyhimize acilan davanindusmesini talep ediyoruz.”Genc hanimin avukati tekrar soz almis:“Muhterem hakim bey, muvekkilem, davalinin beyan ettigi gibi araziuzerinde bir kuyu bulundugunu ve gerekli gelismeleri yaptiginikabul ediyor ve herhangi bir itirazda da bulunmuyor. Ancak bahis konusu kuyu zaten arazide mevcut idi ve kuyu olmasaydi davali muhtemelen bu araziyi kiralamayacakti. Ayrica arazi tahliye edildiginde davali soz konusu ettigi taslari, boruyu ve pompayi sokerek beraberinde goturmustur. Bu bakimdan davamizda israr ediyor ve vereceginiz kararin adalete uygun olmasini diliyoruz.”


Yorumlar