Anasayfa /  Güncel

Keten İnşaat'ın sahipleri tutuklandı

İMARDAN sorumlu Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz 2016'da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten ile Mehmet Tüysüz adlı şüpheli tutuklandı.

Abone ol
Abone ol 16 Ağustos 2017 02:27

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER



Soruşturmayı yürüten savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Keten kardeşler suçlamayı kabul etmedi. Selahattin Keten sorgu hakimliğinde verdiği ifadesinde "Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Böyle bir olaya karışmadım. Diğer şüpheliler olayı kurgulayarak bizi bu suçun içine itmeye çalışmaktadır. Göz altında kaldığım sürede işlerim yarım kaldı. Mağdur oldum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" dedi.



Rıza Keten  de  "Ben emniyette geniş ifade verdim. O ifadem doğrudur aynın tekrar ediyorum. Ben belediye binasından içeriye girerken ruhsatlı silahıma ait kılıf üzerimde mevcuttu. Bu kılıf benim belimdeydi. Ancak içinde silah yoktu suçsuzum" dedi. Diğer şüpheli Mehemt Tüysüz ise  "Polis ifademme ekleyeceğim birşey yoktur. Bildiğim her şeyi anlattım " dedi.



Sorgularının ardından, üç süpheli kaçma ve dellileri karartma ihtimalinin yüksek olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVADA YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından saatler süren kamera görüntüleri incelendi. Belediye binasında o gün bulunan bütün kişilerin binaya girmeleri ve çıkmaları tek tek ele alındı. 



Emniyetten olaya ilişkin basın mensuplarıyla paylaşılan görüntülerde saat 14.48'i gösterdiği sırada cinayetle ilgili bugün tutuklanan Rıza Keten'in belediye binasına geldiği ve güvenlik görevlilerine silahı olduğunu söylemesi üzerine x-ray cihazından geçmeden içerdiği görülüyor. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda Keten'in belediyeye girerken ruhsatlı silahını güvenlik görevlilerine teslim ettiğini, iddiaya göre üzerinde bulunan ikinci silahla binaya girdiğini tespit etti. Saatler 14.57'i yi gösterdiği sırada Keten'in belediyenin 3. katında bulunan bir tuvalete girdiği kaydedildi. Keten'den yaklaşık 30 saniye sonra Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ı öldüren Şenol Şahin'in de tuvalete girdiği görüntülere yansıdı. 



Rıza Keten ve Şenol Şahin'in birlikte yaklaşık 30 saniye birlikte içeride kaldıkları görüntülendi. Keten'in bu süre sonunda tuvaletten çıkmasının ardından Şenol Şahin'in de tuvaletten çıktığı görüntülere yansıdı. Daha sonra Candaş'ın odasının önünde bekleyen ve bugün tutuklanan Mehmet Tüysüz'ün de, Şenol Şahin'e kafa işaretiyle Candaş'ı gösterdiği güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Şenol Şahin'in saatler 15.21'i gösterdiği sırada Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'a ateş ettiği an görüntülere yansıdı. Daha sonra Şenol Ş.'nin belediye binasından kaçmaya çalıştığı sırada görevliler tarafından yakalandığı kaydedildi. 


Yorumlar