Anasayfa /  Foto Galeri

Kendini tanrı olarak tanıttı müritlerine tecavüz etti

Kendini tanrı olarak tanıttı müritlerine tecavüz etti - Sayfa 1

Kendisini tanrı olarak tanıtan Güney Kore Manmin Merkezi Kilisesi lideri Lee Jae-rock, küçük yaştaki 8 müridine tecavüz, 42 müridine de taciz suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Güney Kore Manmin Merkezi Kilisesi lideri Lee Jae-rock, müritlerinden 42 kişiye cinsel taciz ve 8 kişiye yönelik cinsel saldırı suçundan ötürü suçlu bulundu. Mahkeme sapık pastörü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kendisini tanrı olarak tanımlayan Güney Kore Kilisesi liderinin sapıklığı, Lee'nin cinsel saldırı eylemlerinin ardından daha önce kiliseden ayrılan 5 kişiden birinin, #MeToo hareketinin yayılmasının ardından cesaretini toplayıp şikayette bulunması üzerine açığa çıktı.

Kendini tanrı olarak tanıttı müritlerine tecavüz etti - Sayfa 2

Güney Koreli pastör Lee Jae-rock, kilisesinde 8 kadın müridine tecavüz etme suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Lee'nin tecavüz ettiği kadınlardan biri, pastörün "kutsal güçleri" nedeniyle istediği şeyleri yapmak zorunda hissettiklerini belirterek, "Çünkü o bir tanrıydı" demişti.

Kendini tanrı olarak tanıttı müritlerine tecavüz etti - Sayfa 3

TANRIYIM DİYE DÜZENLİ ŞEKİLDE TECAVÜZ ETTİ... Yargıç Chung Moon-Sung ise kararını açıklarken, "Zanlı vaazlarında kendisinin doğrudan veya dolaylı olarak kutsal ruh olduğunu öne sürmüş, kendini tanrılaştırmıştır" diye konuştu. Chung tecavüz mağdurlarının, Lee'nin "kutsal bir güce sahip kutsal bir varlık" olduğunu düşündüklerini ve Lee'nin de bunu istismar ederek düzenli bir şekilde tecavüz ettiğini de ekledi.

Kendini tanrı olarak tanıttı müritlerine tecavüz etti - Sayfa 4

130 BİN MÜDİRİ BULUNUYOR... Başkent Seul'deki Mamin Merkez Kilisesi'nde 130 bin müridi bulunan Lee Jae-rock ise hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti. Olaylar, Lee'nin cinsel saldırı eylemlerinin ardından daha önce kiliseden ayrılan 5 kişiden birinin, #MeToo hareketinin yayılmasının ardından cesaretini toplayıp şikayette bulunması üzerine açığa çıktı.