Anasayfa /  Politika

Kenan Sofuoğlu'ndan milletvekilliği itirafları!

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, ilk seçimde 'ben bu işi beceremiyorum' diyerek tekrar aday olmayacağını açıkladı. Sofuoğlu, Berat Albayrak'la aralarında geçen milletvekili adaylığı sohbetini de ilk kez açıkladı.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2021 18:18

Dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kırmak istemediği için milletvekili olduğunu söyledi. "Paraşütle bir dünyanın içine girmişim ve bu dünyanın bana uygun olmadığını ikinci gün anladım" diyen Sofuoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bu konuda yaptığı görüşmeyi de aktardı.

Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan programı Gör Beni'ye konuk olan Sofuoğlu, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ricası üzerine milletvekilliğine aday olduğunu söyledi. Sofuoğlu, adaylık sürecini şöyle anlattı:

Milletvekilliği teklifi nasıl geldi?

- Bir telefon geldi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hasan Doğan, 'Kenan' dedi, 'Cumhurbaşkanımız görüşecek' dedi. Hemen aldım telefonu. 'Kenan milletvekili olmak istediğini söylediler bana' dedi. 'Efendim yok öyle bir şey, sizden de hiçbir talebim yok' dedim. 'Bana öyle dediler ama' dedi.

- Haberlerde çok çıkınca Cumhurbaşkanımızın kulağına herhalde öyle gitti. 'Siz bana 'Bırakın' dediniz ben yarışları bıraktım. Ama şimdi 'Gel vekil ol, bizimle ol' derseniz sizin için her şeyi yaparım' dedim. O gün listelerin açıklanacağı gün apar topar bilgiler alındı. Akşam Cumhurbaşkanımız 'O zaman hayırlı olsun sana' dedi.

Adaylıktan vazgeçmek istedim

"Paraşütle bir dünyanın içine girmişim ve bu dünyanın bana uygun olmadığını ikinci gün anladım" diyen Sofuoğlu, kararından vazgeçmek istediğini Erdoğan'a söyleme kararı aldığını ancak Erdoğan'ı kırmak istemediği için söyleyemediğini dile getirdi.

'Berat Albayrak 'Eğer onu üzmek istiyorsan söyle' dedi'

Sofuoğlu, kararını eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile paylaştığında "Eğer onu üzmek istiyorsan, böyle bir süreçte sana güvenmiş... Sen üzeceksen, buyur söyle" yanıtını aldığını belirterek "Şimdi ben bunu nasıl söyleyebilirim o saatten sonra" diye konuştu.

'Bu işi beceremiyorum' diyerek aday olmayacağım

Sofuoğlu, programın devamında, "Seçimler yaklaştığında Cumhurbaşkanımıza gidip 'efendim bana müsaade edin ben bu işi beceremiyorum' diyeceğim" dedi.

Yorumlar