Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'şehit' önerisi !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2020 14:30

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Adalet Ağaoğlu'na başsağlığı diliyoruz. Edebiyat dünyası her zaman ve her ortamda değerlidir. 

Rize'de ve Artvin'deki selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da başsağlığı diliyoruz.

"ŞEHİTLER ARASINDAKİ FARKLILIKLARI KALDIRIN"

Şehitler arasındaki farklılıkları kaldırın. Şehit bizim şehidimiz. Ayrımcılığın kalkması lazım.

SAKARYA'DAKİ PATLAMA

Patlamamış enkazı başka bir yere taşınması gündeme. Kim aldı bu kararı bilmiyoruz. Hiçbir önlem alınmıyor. Oradaki patlamada da üç askerimiz şehit oluyor. Bunların hakkını ve hukukunu aramak bizim namus borcumuzdur. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığ koltuğunda oturan zaatı, hayatını kaybeden işçilerin ailelerini değil, önce 11 yılda beş kez fabrikasında patlaması olan patronu arıyor. Devletin kimlere teslim edildiğini Sakaryalılar'ın da bilmesi gerek. Biz sizin hakkınızı ve hukukunuzu sonuna kadar arayacağız. Varsın onlar Saraylarında otursunlar. Varsın onlar Lale Devri'ni yaşasınlar. Alın terinin ne olduğunu onlar biliyorlar mı? Saray'da yaşayanlar verdiği emeğin değerini biliyorlar mı? Ama onların yedikleri her şeyin bedelini 83 milyon olarak ödüyoruz. Sakarya'nın da vicdanına sesleniyorum, artık uyanmanız lazım, görmeniz lazım.

Daha cenazeler kaldırılmadan, patronu arayıp 'napıyorsun' diye geçmiş olsun diyor. MÜSİAD hemen toplanıyor, ziyafetler düzenleniyor. Ya bir bekleyin ya, şu cenazeler bir kalksın. Bunlarda vicdan yok.

 "60 DOLARA ALINAN ASFALT, AYNI FİRMADAN 25 DOLARA ALINDI"

60 dolardan asfalt alıyorlar, aynı firmadan 60 dolardan değil 25 dolardan asfalt alındı. Ankara Büyükşehir'de, aynı firmadan. Saray'ın sorması gerekmiyor mu? Bu malı kim götürdü? O soramaz, biz soracağız. Yolsuzluk yapan, yolsuzluğu soramaz. 

Belediye başkanlarımız tutarlı çalışıyor. 

ENGELLİLER YÜKSEK HIZLI TRENE BİNEMİYOR

2013 yılında bir yasa çıktı yüzde 40'ın üzerinde engelliler, kamuya ait taşıtlara binerken ücret ödemiyor. Ağır engelliyse, yanında olanın ikisinin birden bedel ödememesi gerekiyor. Pandemi bittikten sonra, Yüksek Hızlı Tren için engelliye sen binemezsin diyorlar. Bunu da bütün engelli kardeşlerimin bilmesini isterim. Bizim belediyelerde bütün biniyorlar, ama devlet demiryollarına gelince bindirmiyorlar. 

"ÇİFTÇİLER ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEMİYOR"

Mardin ve Şanlıurfa'da çifçitlerin durumu parlak değil. Son 2 yılda tarımsal sulamada kullanılan elektriğin bedeli yüzde 108 arttı. Son 2 yılda bu fiyatı dayıyorlar. Bunun üzerinden ödeyeceksin diyorlar. Mardin'de onlarca köyün elektriği kesik. Şanlıurfa'da da çiftçiler hak arıyor. Nerede belediyemiz varsa, sorun çözülüyor. Şanlırufa'da kim var? Yıllardır AKP'ye veriliyor. Onların hanımlarının elindeki çantanın değerini biliyor musun Urfalı kardeşim, 5o bin dolar. Senin on yıllık elektrik masrafını karşılıyor! Sen alın terinin değerini vermiyorsun, gidiyorsun çantaya oy veriyorsun. Sen kanma artık.

FINDIK SORUNU

Dünyada fındıkta bir numarayız ve fındık ihraç ettiğimiz zaman tamamı devlete geliyor. Bir yabancı tekelin eline fındık üreticileri teslim edildi. Fiskobirlik'i bitirdiler, toprak mahsülleri ofisini görevkendirdiler. 14 liradan fındık aldılar, 24 liradan satışa çıkardı, 400 bin ton fındık sattı. Yeni çıkacak olan fındığın 18-20 lira arası olduğunu söyleniyor. Üretici fındık bahçesine girmeden önce, toprak mahsülleri fındık taban fiyatını en az 25 lira olarak belirlemeli. Ordulular eğer bunu talep ediyorsa, oylarıyla göstersinler. Seni sömürüyorlar.

"İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR"

Darbe girişimi olduğunda İstanbul'daydım. Bakırköy Belediye Başkanı'nın yanındaydım. Çünkü, bir gün sonra yani 16 Temmuz'da bütün dış politika yazarlarını davet etmiştik. CHP'nin dış politika stratejisini açıklıcaktık. Aama olmadı... Darbe girişimi dolayısıyla oteller kapanmıştı. Başkanın evine gittik. Ama diğerleri nerede onları bilmiyorum. 16 Temmuz'da konuşma yaptım, o gün neleri söylediysem bugün de bunları söylüyorum. O gün söylediklerimi AKP'Liler allkoşkıyorlardı. Bugün karşı çıkıyorlar. İki 15 Temmuz var, Saray'ın 15 Temmuz'u halkın 15 Temmuz'u... Halkın 15 Temmuz'unda ne var, 251 şehidimiz var. 2194 gazimiz var... O gün hayatını kaybedenler için para toplandı. Bu paraları biz takip etmeseydik tamamen yok edeceklerdi. Vakıf diyolardı, vakfı kurmamışlar. Nerede bu paralar? 

TBMM'de araştırma komisyonu kurduk, her partiden milletvekili katıldı, araştırmak için. AKP'ye oy verenlere sesleniyorum, bu araştırma komisyonuna iki kişinin gelmesini Erdoğan yasakladı. Birisi MİT müsteşarı, tüm ayrıntılar biliyor. İkincisi dönemin Genel Kurmay Başkanı, o da tüm ayrıntılar biliyor. Erdoğan neden bilgi vermelerine yasak koyuyor? Milletin meclisine atamayla gelmiş iki kişiyi çıkartmadılar, 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkası öğrenilmesin diye. Biz rapor çıkardık, 4 yıldır yayınlamıyorlar. Neden korkuyorlar? Millet gerçekleri görmesin diye. 

"ABD'DEKİ 'MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN' TEHDİDİNE SESSİZ KALMASINI KALDIRAMIYORUM"

Türkiye'yi yöneten bir kişinin mal varlığının ABD'de söz konusu olması, bak bizi kızdırma senin mal varlığını araştırırız tehdidine ağzına fermuar çekip tek kelime edemeyen bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmesini kabullenemiyorum. Yetmiyor hala, açlık nedir bilirler mi? Asla bilmezler. Çiftçinin, esnafın derdini bilirler mi? Asla. 

Yorumlar