Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: O güzel tütünlere ne oldu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu tütün konusuna da değindi.

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2021 14:59

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana CHP'de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ortada başka olaylar varken bunu başka noktaya çekmek Türkiye'ye ihanettir. 

Şöyle bir algı oluşturmak istiyorlar: "Zaten iktidar simsiyah. Yozlaşmış bir yönetim var. Oyumuzu kime verelim, CHP. CHP de onlar gibi..." Hayır efendim. CHP tertemiz bir partidir. Verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. 

AYM'NİN GERGERLİOĞLU KARARI

Ülke akılla, bilgiyle, liyakatle yönetilir. En önemlisi adaletle yönetilir.

Ömer Faruk Gergerlioğlu bir tweeti paylaştı diye dokunulmazlığı kaldırıldı, apar topar evinden gözaltına alındı, sonra hastanede anjiyo oldu ve hapishaneye kondu. AYM oybirliğiyle bir karar aldı. Serbest bırakın dedi. 

Benden olunca derhal serbest bırakın, benden olmayınca serbest bırakmayın...

Adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz. AK Partili kardeşlerimiz de adalet istiyorlar. 

Hala rüşvet alan adamı saklıyorsunuz isim vermiyorsunuz. Eğer rüşvet alan birisini koruyorsan sen de onun bir parçasısın zaten. Bahçeli de onun bir parçası. Onun da söylemesi lazım. Biz diyoruz ki "Kim bu her ay 10 bin dolar alan siyasetçi" açıklayın kardeşim.  

Ordu'da BBP'nin kadın kolları başkanı. Kendisini aradım. Ters kelepçe takıyorlar. Aradım, konuştum. Böyle bir rezaleti Türkiye hiç yaşamadı.  

MELİH BULU'YA TEPKİ

Bir insan bir göreve atandıktan sonra orayı kendine özel hapishanesi haline getirir mi? Melih Bulu getirdi. Öğrenciler, akademisyenler, çalışanlar istemiyor. O bütün kapıları kapatmış, gelenleri copluyor. Sen kendi hapishaneni kendin yaptın. Böyle bir akademisyen olabilir mi?

Ülkeyi yöneten insan kaçar mı ya, ona destek veren küçük ortağı kaçar mı? Kaçıyorlar. Gerçeklerden kaçıyorlar. İstedikleri kadar kaçsınlar. Biz sokak sokak ülkeyi gezeceğiz. 

TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Tütün üreticileri diyorlar ki "Haksızlığa uğradık." Biz de haklarını arıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin o güzel tütünleri ne oldu? 

Buradan bütün Adıyamanlılara sesleniyorum. Yaşanan bu rezalete son vereceğim. Yeter ki destek verin göreceksiniz. Uluslararası sigara tekellerine teslim olmayacağız. Çiftçimizin hakkını hukukunu teslim edeceğiz. 

Türkiye bir enflasyon sarmalı içine girdi. Normalde yazın fiyatlar düşer. Bırakın fiyatların düşmesini tüm fiyatlar arttı. 

128 milyar doları ne yaptılar, belli değil. 15 Temmuz şehit ve gazilerinin paralarına çöktüler. Bir de 15 Temmuz diye ortalıkta geziyorlar.  

Yorumlar