Anasayfa /  Politika

Kemal kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuşuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "faize karşıyım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Ben faize karşıysan sana önersin çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim. Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşim! Bu rezalet nedir." dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2021 14:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

Asgari ücret tarıtşmaları ile ilgili de açıklamarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret vergi dışı tutulmalı" önerisini yaptı.

"Çiftçinin faiz borcunu sileceksin kardeşim"

Bir çiftçinin kerdi çektiğ Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borcunu ödeyemediğini ve tutuklandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Avukatlar devreye giriyor ve hapisten çıkıyor, İbrahim Kaya şunu söylüyor; 'Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta.' Bir de çıkıyor 'Ben faize karşıyım' peki bu ne? İbrahim kaya adına söylüyorum sen faize karşıysan sana önersin çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim.

Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşim! Bu rezalet nedir. İbrahim kardeşim söylüyorum hiç meraklanma az kaldı, bütün çiftçinin bütün esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız."

 

Yorumlar