Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan adayını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili “Liderler ‘Siz olun’ derse ben aday olurum. Başbakan adayımız var, Meral Akşener” dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2022 13:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Altılı masaya değinen Kılıçdaroğlu, "Bu masa devrilmez. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var ve gereğini yapmak zorundayız. A partisi B partisi yoktur, liderlerin Türkiye’nin geleceği açısından kararlı bir duruş vardır." dedi.

"Liderler “siz olun” derse ben aday olurum"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Herkes cumhurbaşkanı olmak ister. Ancak henüz adayın kim olacağı liderler arasında konuşulmadı, sadece ilkeler konuşuluyor. Liderler son olarak “hangi adayla kesin olarak kazanırız” buna bakacak. Diğer genel başkanlar adına konuşmayayım, benim bakış açım o.

Liderler “siz olun” derse ben aday olurum. Bir yola çıktık. Türkiye’nin geleceğini yeniden beraber inşa edeceğiz. Dolayısıyla burada güven çok önemli. Güven veren birisinin olması lazım. Güveni vermek için cumhurbaşkanı adayının yazılı bir deklarasyonu en azından güveni liderlere vermesi lazım. Liderler arasında karşılıklı bir güvenin oluşması lazım.

Belirli bir takvimin belirlenmesi lazım. Dolayısıyla ‘ben cumhurbaşkanı olacağım’ demekle bu iş olmuyor. Bütün bunları 6 lider oturup düşünecek. Sonuçta bir gelecek inşa ediyoruz. Bunu inşa ederken karşılıklı güven ve sizin de topluma güven vermeniz lazım.

Cumhurbaşkanı adayının devlet aklının ne olduğunu bilmesi lazım. Bir devlet deneyiminin olması lazım. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçinceye kadar devleti yöneteceksiniz. Yönetirken de ittifakın bileşenlerini asla göz ardı edemezsiniz. Başbakan adayımız var. Başbakanlığa talibim diyen (Meral Akşener) bir ittifakın önemli bir aktörü var. Bütün bunların hepsini düşünmek zorundasınız.”

Yorumlar