Anasayfa /  Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: Bana Kemal amca deyin

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da düzenlenen 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliğinde gençlerin sorularını yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2021 00:48

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla  'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliği düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da etkinlikte gençlerin sorularını yanıtladı.

Etkinliğine katılan ve kısa bir konuşma yapması beklenen Kılıçdaroğlu, kısa bir konuşma değil, gençlerden gelen tüm soruları cevaplamak istediğini söyledi.

"BANA KEMAL AMCA DEYİN"
Programı sunan Görkem Durmaz, Murat Sakoğlu ve Asena Kızılarslan’ın kendisine 'Kemal Ağabey' veya 'Kemal Amca' olarak hitap etmek istediklerini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, kendisine 'Kemal Amca' olarak hitap edilmesini istedi.

"ATATÜRKÇÜLÜK BU DEĞİLDİR, DİNAMİK BİR KAVRAMDIR"

Gençlerden gelen soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, "83 yıl önce büyük Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladık. Mustafa Kemal’in bir başka özelliği Mustafa Kemal dar kalıplar arasına sıkışmış bir ideolojinin adı değildir. Atatürkçülük bu değildir. Tümüyle hedef gösterdiği çağdaş uygarlıktır sürekli gelişen bir kavramdır. Dinamik bir kavramdır ve dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi dinamik bir düşüncedir. Kalkınmış, güçlü, kendi bölgesinde güçlü bir pozisyonu yakalayan dünyada söz sahibi olan sanatta kültürde bilimde yeni ufuklar açan bir Türkiye hedefliyoruz. Herkesin çalıştığı, herkese huzur içinde yaşadığı, dünyayı yakından takip ettiği, dünyadaki sorunları takip ettiği sadece kendi ülkemizin değil dünya sorunlarıyla da ilgilenen bir ülke hedefliyoruz. Kadına yönelik erkek şiddetinin olmadığı bir Türkiye, İstanbul sözleşmesinin bir hafta içinde yürürlüğe gireceği bir Türkiye istiyorum” dedi.

"NİYE BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN DİYE SUÇLAYAMAZSIN"
Yargının bağımsız olduğu ve medyanın özgür olduğu bir Türkiye hedeflediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu Türkiye’yi gerçekleştirebilirsek sizin ifade ettiğiniz Z kuşlağı da sizden sonra gelecek kuşaklar da son derece rahatlayacaklar. Kişinin düşündeşine gem vuramazsınız. Niye böyle düşünüyorsun diye suçlayamazsın? Bunun suçlandığı bir ülkede zaten demokrasi olmaz. Farklı düşünebileceğiz ki geleceği yakalayabilelim" açıklamasına yer verdi.

Yorumlar