Anasayfa /  Spor

Kayserispor’un borcu dudak uçuklatıyor !

İstikbal Mobilya Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, kulübün sezon sonuna kadar olan toplam borcunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2019 18:50

İstikbal Mobilya Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, kulübün sezon sonuna kadar olan toplam borcunun 331 milyon TL olduğunu açıkladı. Pazartesi günü Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile oynayacakları maç ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tokgöz, "O maçı almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnanıyorum hocamız da futbolcularımız da gereken her şeyi yapacak. Çaykur Rize maçı bizim için çok çok önemli bir maç" dedi.


Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında kulübün borcu hakkında bilgiler veren Tokgöz, sezon sonuna kadar olan toplam borcunun 331 milyon TL olduğunu belirterek, "10 gündür değerli hocalarımız ve muhasebecilerimiz kulübümüzün bilgisayarlarından ve muhasebe bilgilerinden edindiği bilgileri aktaracağım. 31.10.2019 tarihi itibariyle Kayserispor’un pasif toplam borcu 260 milyon 500 bin TL’dir. Bu tutara 31 Mayıs 2020’ye kadar ödemeler dahil değil, futbolcular, teknik heyet ve diğer borçlar dahil edilince sezon sonuna kadar kulübümüzün şu anki borcu toplam 331 milyon TL’dir. Bu tutarda Ağustos 2020 tarihinden itibaren ana paraya faiz ödemesi ağustos 2023 yılına kadar olacak olan banka borcu 85 milyon TL dahildir. Ancak Mayıs’tan sonraki faiz tutarı yoktur. Diğer taraftan Kayserispor’un sezon sonuna kadar olan garanti gelirleri; TFF’den gelecek olan 23 milyon 100 bin TL, Spor Toto geliri 2 milyon 275 bin TL, stadyum ve reklam gelirler tahmini 1 milyon 40 bin TL’dir. Toplam 31 Mayıs tarihine kadar 26 milyon 415 bin TL gelirimiz vardır. Sezon sonu ligde kalmamız durumunda 25.5 milyon TL TFF, performans ve stadyum geliri olmak üzere toplam 51 milyon TL ek gelir sağlanabilir. İncelemelerimiz sonucu olan tablo budur. Çok küçük rakamlar değişkenlik gösterebilir. Biz bu borcu açıklamaktan çekinmeyiz, neyse onu söylemekle yükümlüyüz" dedi.

Etiketler Kayserispor borç
Yorumlar