Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kayserispor-Galatasaray maç sonucu: 3-0 (Maç Özeti)

Süper Lig'de 3 maçtır kazanamayan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, 6. hafta maçında Kayserispor'a konuk oldu. Kayseri deplasmanına Alexandru Cicaldau, Halil Dervişoğlu ve Berkan Kutlu gibi 11 oyuncularını götürmeyen, kadroda sürpriz değişikliklerle sahaya çıkan Aslan, şok bir mağlubiyet aldı. Mame Thiam (2) ve Emrah Başsan'ın golleriyle engel olamayan Galatasaray, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve galibiyet hasretini 4 maça çıkardı

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2021 19:03

Galatasaray , Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor'a konuk oldu. Kasımpaşa ve Trabzonspor beraberliğinin ardından evinde Alanyaspor'a kaybeden Galatasaray'a bir darbe de Kayserispor'dan geldi. Hikmet Karaman'lı Kayserispor, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve güçlü rakibini eli boş gönderdi.

 Kayserispor'a galibiyeti getiren goller; Mame Thiam (2) ve Emrah Başssan'dan geldi. Ligdeki 3. galibiyetini alan Kayseri ekibi, bu galibiyetin ardından 10 puanla 8. sıraya yerleşti. Galibiyet hasreti 4 maça yükselen Galatasaray ise 8 puanla 11. basamakta kendisine yer buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Kayserispor maça çok hızlı başladı. Henüz 17. saniyede Thiam'ın indirdiği kafa topuna hareketlenen ve Nelsson'dan sıyrılan Cardoso, ceza sahası içerisindeki Emrah Başsan'a pasını aktardı. Emrah, boş durumda topu auta gönderdi.

4' Sağ kanattan bindiren Cardoso'nun yerden arka direğe çıkarttığı topa Thiam hamle yaptı, tehlikeyi sezen Muslera topu kontrol etmeyi başardı.

11' Emre Kılınç'ın ceza sahası dışından attığı sert şutta top üstten auta çıktı.

15' Emre Kılınç'ın hatasında topla buluşan Mensah, şut çekmek üzereyken Alpaslan araya girdi. Mensah, yerde kalırken maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, hamlenin topa olduğunu belirtti ve Galatasaray, kontra atağa çıktı. Feghouli'nin harika pasında orta sahada topla buluşan Oğulcan, ceza saha katetti ve sol çaprazdan şutunu gönderdi. Açıyı kapatan Lung, topu son anda çelmeyi başardı.

16' van Aanholt'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Nelsson kafayı vurdu, top kaleyi tutmadı.

18' Feghouli'nin sağ kanattan çevirdiği topta son anda araya giren Hosseini, topu kornere gönderdi. van Aanholt'un kullandığı köşe vuruşunda seken top Oğulcan'ın önünde kaldı. Oğulcan'ın ortasında Alpaslan'ın yaptığı vuruşta top direğin hemen yanından auta çıktı.

23' Oğulcan'ın kafa pasına koşu yapan Emre Kılınç, çizgiden ortasını yaptı. Hosseini'den seken top van Aanholt'un önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun şutunda top savunmadan sekti ve kornere çıktı. van Aanholt'un sol kanattan kullandığı kornere yükselen Mohamed'in kafa vuruşu savunmadan döndü.

24' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mohamed kafayı vurdu. Hosseini çizgi üzerinde müdahale ederek gole izin vermedi.

29' Mensah sol çaprazdan yakın direğe doğru sert bir vuruş yaptı. Muslera gole izin vermedi.

31' Emre Kılınç'ın çevirdiği topu kontrol eden Oğucalcan, kontrol ettiği gibi topu gönderdi. Lung'u geçen top az farkla auta çıktı.

37' Kayserispor'un hızlı hücumunda Onur Bulut'a faul yapan Oğulcan Çağlayan sarı kart gördü.

GOL | 39' Emrah Başssan, sağ kanatta Emre Kılınç'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve Kayserispor, serbest vuruş kazandı. Bernard Mensah'ın yerden ceza sahasına gönderdiği topa koşu yapan ve Galatasaray savunmasına kendisini unutturan Mame Thiam, gelişine yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi.

GOL | 44' Assunçao'dan topu kapan Mensah, sağ çaprazdaki Emrah Başşsan'ı gördü. Topu kontrol eden ve sol ayağı ile uzak köşeye harika bir vuruş yapan Emrah, topu ağlara gönderdi, Kayserispor farkı 2'ye çıkardı.

 İlk 45 dakika Kayserispor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2. yarıya 3 değişiklikle başladı. Emre Kılınç, Feghouli ve Van Aanholt kenara alındı. Kerem Aktürkoğlu, Morutan ve Ömer Bayram oyunda. Kayserispor'da Hikmet Karaman, ilk yarıdaki 11'iyle sahada.

GOL | 53' Mame Thiam'ın ceza sahası içerisinde yaptığı rövaşatada top Yedlin'den döndü. Riva'daki VAR merkezinden pozisyonu izlemesi tavsiye edilen Yaşar Kemal Uğurlu, ABD'li sağ bekin topa eliyle temas ettiğini belirtti ve beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanan Thiam, topu ağlara gönderdi, kendisinin 2., takımının ise 3. golünü kaydetti.

58' Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan'ın yerine Mbaye Diagne oyunda.

59' Galatasaray'da Assunçao, Mensah'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

55' Sol kanatta hareketlenen Ömer Bayram'ın yerden ceza sahasına doğru gönderdiği topu kaleci Lung, rahat bir şekilde kontrol etti.

63' Yedlin'in sağ kanattan yaptığı ortada topu çok iyi kontrol eden Mohamed'in dönerek yaptığı vuruşta top auta çıktı.

65' Ömer Bayram'ın sol kanattan arka direğe doğru yaptığı ortaya Yedlin hareketlendi. ABD'li oyuncunun yaptığı kafa vuruşu kaleyi tutmadı, Kayserispor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

67' Kayserispor'da Miguel Cardoso'nun yerine Olivier Kemen oyuna dahil oldu.

73' Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Nelsson'un kafa vuruşu savunmadan sekip dışarıya gitti.

75' Kayserispor'da Lung, hakeme itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

78' Galatasaray'da Taylan Antalyalı yerini Atalay Babacan'a bıraktı.

Kayserispor-Galatasaray ilk 11'ler:

Kayserispor: Lung, Carole, Kolovetsios, Hosseini, Onur, İbrahim, Attamah, Mensah, Emrah, Cardoso, Thiam

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Alpaslan, van Aanholt, Assunçao, Taylan, Feghouli, Oğulcan, Emre Kılınç, Mohamed

Gustavo Assuncao sürprizi

Fatih Terim, Kayseri'ye götürmediği yıldızların yerine de bazı sürprizler yaptı. Bunlardan biri de yeni transferlerden Gustavo Assuncao. Kafileyle birlikte deplasmana giden genç orta saha oyuncusunun, bugün oyuna ilk 11'de başlıyor. Ayrıca Marcao'nun yokluğunda yaşanan sol stoper sıkıntısı da bu kez Alpaslan'la çözülmeye çalışılacak.

Diagne geri döndü!

Feghouli'nin uzun süre sonra oyuna ilk 11'de başlaması, sakatlığını tamamen atlatan Emre Kılınç'ın 90 dakikayı çıkaracak duruma gelmesi de Kayserispor maçı öncesi dikkat çeken detaylar. Terim ayrıca ileri uçta Mohamed'e şans veren, son maçta kadroya almadığı Diagne'yi ise ikinci yarıda oyuna sürmeye hazırlanıyor.

Mostafa Mohamed ilk 11'e döndü

Geçen sezon transfer olduğu ilk günleri mumla aratan ve adeta gol orucuna giren Mostafa Mohamed, uzun süre sonra Kayserispor deplasmanında ilk 11'e döndü. Özellikle Halil Dervişoğlu'nun transferiyle geri planda kalan Mısırlı forvetin, bugün patlama yapması bekleniyor. Bu sezon forma giydiği 11 resmi maçta da golü bulunmayan Mohamed'in, artık son şanslarını oynadığı, böyle devam etmesi durumunda ise bonservisinin kesinlikle alınmayacağı belirtiliyor. Terim'in, özel hayatında sorunlar yaşadığı iddia edilen Mostafa Mohamed ile özel bir görüşme yaparak, onu Kayseri deplasmanına motive etmeye çalıştığı öğrenildi.

Galatasaray 3 haftadır kazanamıyor

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 3 karşılaşmada 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı, galibiyet elde edemedi. Ligin ilk iki haftasında GZT Giresunspor ve Atakaş Hatayspor’u mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, üçüncü haftada Kasımpaşa ve dördüncü haftada Trabzonspor ile berabere kaldı, beşinci haftada ise Aytemiz Alanyaspor ’a yenildi. Galatasaray, son üç haftada kazanabileceği 9 puanın sadece 2’sini hanesine yazdırdı.

Üstünlük Galatasaray'da

Galatasaray ile Kayserispor, Süper Lig tarihinde 51. kez karşı karşıya geliyor. Kayseri’deki 25 lig maçının 12’sini Galatasaray kazanırken, ev sahibi takım sadece bir kez sahadan üç puanla ayrıldı. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul’un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 50 müsabakada Galatasaray 32, Kayserispor 3 galibiyet aldı, 15 maç da berabere sonuçlandı.

Aralarındaki son maçlar

Rekabette Galatasaray’ın toplam 112 golüne, Kayserispor 38 golle yanıt verebildi. Geçen sezon iki takım arasında İstanbul’da oynanan maç 1-1 berabere biterken, Kayseri’de yapılan müsabakayı Galatasaray 3-0 kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Kayserispor karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini 2015-2016 sezonunda İstanbul’da 6-0’lık sonuçla aldı. Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1’lik sonuçlarla elde etti. İki takım arasında en gollü lig maçı 1985-1986 sezonunda oynandı. İstanbul’daki maçı 5-2 Galatasaray kazandı. Toplam 7 gol, rekabetteki 50 maç içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar