Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Kayseri'de bombalı araç patladı!13 asker şehit 48 yaralı video izle

Genelkurmay Başkanlığınca, bugün saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığı bildirildi.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2016 09:15

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, '17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır.' denildi. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, menfur saldırıda sivil vatandaşların da yaralanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

Erciyes Üniversitesi yakınındaki patlamanın, ilk bilgilere göre bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştiği öğrenildi. Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir araçta patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Genelkurmay Başkanlığı Kayseri’deki patlamanın ardından geçtiği son dakika bilgisine göre, 13 askerin şehit olduğunu, 48 personel’in de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay açıklamasında "Sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir" denildi. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonuna, olayda kullanılan bombalı aracın 71 plakalı Şahin marka bir otomobil olduğunu belirtti. Kayseri’de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, saldırı hakkında "Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor" yorumunu yaptı.

Şu an olay yeri kontrol altında, yaralılar var ama henüz resmi bir açıklama yok. Patlama sesi kampüsün içinden de çok net duyulduğunu ifade etti. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu

 Görgü tanıklarının da, patlamanın etkisiyle otobüsün savrulduğunu gördüklerini anlattı. 

71 plakalı bir büyük ihtimalle bombalı bir aracın otobüsün yanına geldiğini ve bu patlamanın yaşandığını ifade etti. Bunun bir terör saldırısı olduğunun netleştiğini söyledi

Yaralılar hastanelere sevk edildi.

Patlamanın detayları

Birinci komando tugayından çıkan askerleri alan halk otobüsü, şehir merkezine gelirken bu Atatürk Bulvarı üzerinde Erciyes Üniversitesinin kapısını biraz geçtikten sonra yanına bir araç yaklaşıyor ama aracın rengini kimse söyleyemedi çünkü araç paramparça olmuş durumda. Bu araç otobüsün sol tarafına yaklaşıyor. O anda yanına geliyor ve bu patlamayı gerçekleşiyor.

Geçici yayın kısıtlaması geldi

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nda, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısı hakkında ilgili bakanlardan bilgi aldı

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına dair, ilgili bakanlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda ilgili bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.








Yorumlar