Anasayfa /  Güncel

Kars'ta kaybolan Sedanur her yerde aranıyor!

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünden 4 gün önce kaybolan küçük kızı arama çalışmaları hala devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2018 13:42

Gözaltındaki komşu E.B.'nin jandarma karakolundaki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. İfadeler doğrultusunda gözaltına alınan şüphelinin sahte kimlikte dolaştığını belirten Vali Rahmi Doğan, "Adli makamların kararı doğrultusunda ifadelere göre alınan bir kişi var. Çocukların verdiği ifadede de olayın olduğu anda onun da orada olduğu yönünde bilgi var" dedi.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde evlerinin önünde kayboldu. Kızlarından haber alamayan aile fertleri, köylülerle kırsalda arama çalışması yaptı. Uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için köylüler seferber oldu.  



Kayıp Sedanur'u arama çalışmalarına, 3'üncü günde de sabah saatlerinden itibaren devam edildi. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler her yerde Sedanur'u aradı. Erzurum'dan gelen özel ekip ve yeni bir arama köpeği ile köy didik didik ediliyor. Ekipleri Sedanur'un son olarak erik topladığı bölgedeki evlerde ve çevresinde geniş çaplı arama yapıyor. AFAD ekipleri köyde yığınlar halindeki ot ve samanı dağıtarak içlerine bakıyor. Arama çalışmalarını yakından takip eden Güzel ailesi, kızlarından sevindirici bir haber beklediklerini söyledi.



Öte yandan Sedanur'un kaybolması ile ilgili dün akşam saatlerinde 'şüpheli' sıfatıyla gözaltına alınan E.B.'nin Paslı Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

VALİ DOĞAN: CİDDİ BİR EKİP OLUŞTURDUK



Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in bulunması için ciddi bir ekip oluşturulduğunu söyledi. Aramaların devam ettiğini bildiren Vali Doğan, "Paslı köyünde kaybolan kız çocuğumuzla ilgili çok ciddi bir ekip oluşturduk, bugün birtakım takviyeler yaptık. Çocuğun kaybolduğu köyü zaten gördünüz. Çocuğun kaybolma ihtimalinin çok düşük olduğu bir alan. O yüzden farklı gelişmelerin de olabileceğini düşünerek araştırmalarımızı o yönde takip ediyoruz. Bir netice alacağımızı düşünüyoruz, şüphelendiğimiz kişilerle ilgili tahkikatımız devam ediyor. En kısa süre içerisinde netice alacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.



İfadeler doğrultusunda gözaltına alınan şüphelinin sahte kimlikte dolaştığını belirten Vali Rahmi Doğan, "Adli makamların kararı doğrultusunda ifadelere göre alınan bir kişi var. Onun sorgusu devam ediyor ama ne çıkar, olayla ne kadar bağlantılıdır, o hususu bilmiyoruz. Kendisi zaten eski hükümlü. Yarı açık cezaevinde kalan süresini tamamlaması gerekirken sahte bir kimlikle dolaşıyor. Çocukların verdiği ifadede de olayın olduğu anda onun da orada olduğu yönünde bilgi var ve araştırmalarımız da o kişi üzerinde yoğunlaştı. Takip ediyoruz. İnşallah çocuğumuzu sağ salim bir şekilde ailesine kavuştururuz diye düşünüyorum" dedi.



Öte yandan sorgusu süren E.B.'nin evinin yanındaki samanlık olarak kullanılan alanda ve evinin çevresinde aramalar yapıldı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto' saman yığınında arama yaptı. E.B.'nin evi, bahçesi, çatı kısmı ve samanlık olarak kullanılan alanı didik didik eden ekipleri şüphe arz edecek bir durumla karşılaşmadı.

 


Yorumlar