Anasayfa /  Eğitim

Kars kar tatili ! Kars'da okullar tatil mi? Son dakika Kars hava durumu

Kars kar tatili ! Kars'da okullar tatil mi? Son dakika Kars hava durumu. KARS hava durumu tahmininde 24 Aralık 2017 pazar günü için kar yağışı uyarısı var. Meteoroloji 30 şehirde kar alarmı verdi. Kar tatili için gözler bu illerin valiliğine döndü. 25 Aralık 2017 pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı Kars'taki kar yağışının durumuna bağlı.

Abone ol
Abone ol 24 Aralık 2017 13:23

Kars kar tatili ! Kars'da okullar tatil mi? Son dakika Kars hava durumu. KARS hava durumu tahmininde 24 Aralık 2017 pazar günü için kar yağışı uyarısı var. Meteoroloji 30 şehirde kar alarmı verdi. Kar tatili için gözler bu illerin valiliğine döndü. 25 Aralık 2017 pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı Kars'taki kar yağışının durumuna bağlı.



Kars'da beklenen kar yağışı 24 Aralık pazar günü geliyor. Meteorolojinin sitesinden yayınladığı 5 günlük Kars hava durumu tahminine göre kar yağışı özellikle pazar günü kuvvetli olacak. Yeni haftada ise kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bırakacak.

Meteoroloji yayınladığı son hava durumu raporunda 23 Aralık cumartesi günü 17 ilde etkili olan kar yağışının 24 Aralık pazar günü etkisini artıracağı bilgisi bulunuyor. Kuvvetli kar yağışından etkilenecek iller listesi hayli kabarık. 30 ili vuracak olan kar yağışının 25 Aralık 2017 pazartesi günü okulların tatil edilmesine sebep olabileceği bildiriliyor. Kar yağışının durumuna göre pazartesi günü okullar tatil mi sorusuna illerin valiliği karar verecek.

Kars Valiliği pazar gecesi kar yağışının durumuna göre 25 Aralık pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini karara bağlayacak.



 

Yağışların; Antalya'nın doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Tunceli ve Bingöl'ün yükseklerinde yoğun kar, Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olmak üzere, kıyı kesimler, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif kar yağışlı 2

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri yağmurlu 7

İzmir: Parçalı bulutlu 9

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor 17

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor 14

Samsun: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri kar yağışlı 8

Trabzon: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri kar yağışlı 7

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11 



Kar tatili olacak mı? Pazartesi kar yağar mı? Türkiye kar yağışının etkisi altında!



Yarın okullar tatil mi? Kar tatili var mı? Ankara’da okullar tatil oldu mu? Yurdun dört bir yanından kar haberleri gelmeye devam ederken okul öğrencilerinin en çok merak ettiği sorular gündeme gelmeye başladı. Kar tatili haberleri genellikle gece saatlerinde valilikler tarafından açıklanmaktadır. Kış aylarının gelmesi ile birlikte ekibimiz valilik haberlerini an be an öğrenci ve velilere aktaracaktır. Yarın tatili olması beklenen illerle ilgili detaylı bilgi haberin devamında.



İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Çorum, Yozgat, Bolu, Ağrı, Erzurum, İzmir, Kastamonu gibi bir çok ilde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar uyarısı yapıldı. Bazı bölgelerde kar yağışının yoğun şekilde görüleceği bildirilirken öğrenciler tarafından gözler valiliklerden gelecek olan açıklamalara çevrildi. Valilikler henüz kar uyarıları karşısında temkinli davranıyor ve net cevaplar vermekten kaçınıyorlar. Ancak birçok ilde etkili olması beklenen kar yağışı ile birlikte kar tatili haberlerinin de arka arkaya geleceği düşünülüyor.



 

Kar tatili olacak mı? Pazartesi kar yağar mı? Türkiye kar yağışının etkisi altında!

ANKARA’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara’da son birkaç gündür yağmurlu hava etkisini gösteriyor ancak hafta sonundan itibaren yağışların yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Pazar gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının yerlerde tutması muhtemel görünüyor. Valilik henüz Ankara’da okullar tatil mi? Sorusuna net bir cevap vermedi ancak herhangi bir kar tatili durumunda haberimizden takibatı yapabilirsiniz.

İSTANBUL’DA PAZARTESİ KAR YAĞACAK MI?

Yağmurlu havalardan nasibini alan İstanbul’da kar yağışı hafta sonunda yüksek kesimlerde görüldü. Kışa erken başlayan İstanbullular kar yağışının ne kadar daha devam edeceğini merak ediyorlar ancak İstanbul için şuan bir kar yağışı görünmüyor. Kapalı ve bulutlu hava devam ederken yağışların Pazar gününden itibaren kesilmesi bekleniyor. Durum böyle olunca da İstanbul için bir kar tatili olması pek mümkün değil.

KAR YAĞACAK İLLERİN LİSTESİ!

Türkiye’de birçok ilde Pazar gününden itibaren kar yağışlı hava etkili olacak. Bu illerin listesi aşağıda yer alıyor. Bolu ve doğu bölgelerinde kar yağışlarının kuvvetli bir şekilde olması beklenirken bazı bölgelerde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Kar tatili olacak mı? Pazartesi kar yağar mı? Türkiye kar yağışının etkisi altında!

Kar yağışının etkisi altına girecek olan iller listesinde Tokat, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Bursa, Sakarya, Kırşehir, Uşak, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Kastamonu, Konya, Çorum, Amasya, Sivas, Düzce, Yozgat, Ağrı, Nevşehir, Kırıkkale, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis ve Muş şehirleri bulunuyor.


Yorumlar