Anasayfa /  Foto Galeri

Denizli'de karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı asfaltı deldi

Denizli'de , karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı, asfaltı delip gün yüzüne çıktı. Yolun ortasında 3 noktada kaynar halde çıkan ve sıcaklığı 70 derece olarak ölçülen su, şaşkınlığa sebep oldu.

Denizli'de karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı asfaltı deldi - Sayfa 1

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı, asfaltı delip gün yüzüne çıktı.

Yolun ortasında 3 noktada kaynar halde çıkan ve sıcaklığı 70 derece olarak ölçülen su, şaşkınlığa neden oldu.

Denizli'de karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı asfaltı deldi - Sayfa 2

 Mahallede termal otel işleten Mustafa Şen, bölgede çıkan sıcak suların termal turizmde ve jeotermal enerjide kullanıldığını ve zengin sıcak su rezervlerinin bulunduğunu belirtti.

Denizli'de karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı asfaltı deldi - Sayfa 3

İlçede yaşanan küçük depremler nedeniyle sıcak su kaynaklarının yer değiştirebildiğini kaydeden Şen, "Karayolumuzda bu yer değişimi sebebiyle asfaltın altından sıcak su çıkıyor.

Ege bölgesinde küçük çaplı çok depremler oluyor. Yaklaşık 4 aydır sıcak su, yolun ortasından çıkıyor. Bizim alışık olduğumuz ve bizde tedirginlik yaratmayan bir durum bu.

Önceden çıkan su miktarı daha fazlaydı. Asfaltı delen su kaynağının başka depremde, farklı bir noktaya geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Denizli'de karayolunun altından geçen sıcak su kaynağı asfaltı deldi - Sayfa 4

''Bu bölgede aktif faylar var ''


​ Konuya ilişkin açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar ise Sarayköy ilçesinin çok zengin jeotermal kaynaklara sahip bir bölge olduğunu belirtti.