Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Karamollaoğlu'ndan Suriye tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'nin Suriye politikasını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile eleştirdi.

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2020 22:50

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı twitter üzerinden dikkat çeken Suriye paylaşımı yaptı.

AKP'nin Suriye politikasını eleştiren ve ABD'nin gazına gelerek hareket edilmemesi ısrarında bulunan Karamollaoğlu, "Ortadoğu'da biz barışı sağlamak istiyorsak, Türkiye'nin menfaatlerini kollamak istiyorsak mecburuz Soçi ve Astana süreçlerini devam ettirmeye. Bu bölgede Rusya'nın da İran'ın da Türkiye'nin de elbette Suriye yönetiminin de bir araya gelerek bu problemi çözme azmi olmalı ve mecburiyeti vardır. Amerika'nın gazına gelirsek yarın başımıza hiç tahmin etmeyeceğimiz problemler çıkar" dedi.

Hükümetin doğru politikalarına destek verdiklerini yanlış politikalarını ise eleştirdiklerini ifade eden Karamollaoğlu, AKP'nin Suriye politikasında yanlıştan dönmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu hükümet elbette yanlış yaptığı zaman iktidarı biz tenkit ederiz ama Allah rızası için yeniden düşünmeye davet ediyorum. Aldıkları doğru kararlarda her zaman yanlarında olduk. Patriot değil de S-400 dedikleri zaman 'doğru yaptınız' dedik. Sonuna kadar da destekledik. Amerika karşı çıktı, NATO karşı çıktı, başkaları karşı çıktı ama biz alınan isabetli karardan dolayı desteğimizi söyledik. Bugün de tekrar istirham ediyorum: lütfen gaza gelip yapmamamız icap eden yanlış bir nokta karar almayalım. Birilerinin gazına gelmek bize bir fayda sağlamaz" diye konuştu.

Yorumlar