Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Karamollaoğlu'ndan Kurtulmuş'a çağrı: Tövbeyi 23 Haziran sonrasına erteleme!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un '23 Haziranı geçelim sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederiz' açıklamalarını eleştirdi.

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2019 00:47

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı twitterdan yayınladığı videoda AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un 23 Haziran seçimlerine dair açıklamalarını eleştirdi.

AK Parti'li Kurtulmuş'un "Eksikleri hataları görüyoruz önce 23 Haziranı geçelim sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtuluruz" açıklamalarını isim vermeden eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AK Parti'lilerin yaptıkları yanlışlarına ilişkin tövbelerini ertelememeleri gerektiğini ifade etti.

Tövbe ertelemenin İslam dini açısından büyük sıkıntı olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'erteleyen helak olur; neyi tövbeyi" şeklide açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin açıklamasında AKP Başkanvekili Kurtulmuş'u eleştiren Karamollaoğlu, "AK Partili bazı yetkililer çok garip açıklamalarda bulundular. Anlaşılıyor ki iktidar mensupları hatalarının farkındalar. Fakat bizim inancımızda kadim bir anlayış vardır. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'erteleyen helak olur; neyi tövbeyi. İktidar mensupları tövbe etmek istiyorlarsa bunu seçim sonrasına ertelememeli, hemen bu tövbeyi yapmalı, bunu da kamuoyuna duyurmalılar. 'Bu ülkeye ne yaptık' 'Hangi hatalarımız var' diyerek şapkalarını önlerine koymalı ve gereğini yerine getirmeleri icap eder. Umarız ki yaptıkları hatalar, bu ülkeye verdikleri zararlar tam manası ile idrak edilsin ve yanlışlardan dönülsün" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.






"İktidar mensupları tövbe etmek istiyorlarsa bunu seçim sonrasına ertelememeli, hemen bu tövbeyi yapmalı; bunu da kamuoyuna duyurmalılar." pic.twitter.com/sOTP7gOYkj


— Saadet Partisi (@SaadetPartisi) 31 Mayıs 2019


Yorumlar